Η ΕΛΑΣ διαψεύδει τη μητέρα του 14χρονου: «Τον είδε δύο φορές»

MarketNews

Η ΕΛΑΣ διαψεύδει τη μητέρα του 14χρονου: «Τον είδε δύο φορές», ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

H ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση σχετική με το θέμα της κράτησης του 14χρονου μαθητή, μετά και τις καταγγελίες περί «απαράδεκτης σύλληψης και συνθήκες κράτησης».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα, Marketnews.gr & DailyPost.gr μετέδωσαν ότι, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές από την Αστυνομία, ο μαθητής γυμνασίου του Χαλανδρίου που θα περνούσε χθες αυτόφωρο με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, συνελήφθη μετά τα επεισόδια στο μαθητικό συλλαλητήριο γιατί 2 αστυνομικοί έχουν ενυπογράφως αναφέρει ότι τον είδαν σε δυο σημεία να πετάει μολότοφ και πέτρες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Για λόγους προστασίας της ιδιωτικής ζωής του 14χρονου και της οικογένειας του, η Γ.Α.Δ.Α. δεν αναφέρθηκε νωρίτερα στο θέμα της κράτησής του. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την σημερινή απόφαση της Ανακρίτριας, με την οποία αφέθη ελεύθερος με περιοριστικό όρο, διευκρινίζονται ότι:

  • Κατά τον σχηματισμό της δικογραφίας σε βάρος του, τηρήθηκαν οι διατάξεις του Ν. 4689/2020. Ενημερώθηκε αμέσως για τα δικαιώματά του, τόσο ο ίδιος όσο και η ασκούσα την επιμέλεια μητέρα του, παρουσία της οποίας πραγματοποιήθηκαν όλες οι νόμιμες ανακριτικές πράξεις και συντάχθηκαν οι απαιτούμενες ανακριτικές εκθέσεις (σύλληψης και εξέτασης κατηγορουμένου). 
  • Η κράτησή του στις 16/10/2020 έγινε με απόφαση της 1ης Ανακρίτριας του Τμήματος Ανηλίκων, η οποία διέταξε και την επαναπροσαγωγή του ενώπιον της σήμερα 19/10/2020. 
  • Κατά την κράτησή του στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους κράτησης ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης ανηλίκων, δέχθηκε τρία επισκεπτήρια: 
    • την 12:00 ώρα της 17/10/2020 από τον συνήγορό του 
    • την 12:35 ώρα της 17/10/2020 από την μητέρα του 
    • την 14:00 ώρα της 18/10/2020 από την μητέρα του.

Δεν υπήρξε κανένας περιορισμός για τον αριθμό και τη διάρκεια των επισκεπτηρίων, καθώς και την εν γένει επικοινωνία του.