Με ένα βίντεο που ανάρτησε στα κοινωνικά δίκτυα, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα απαντάει στις προκλήσεις Ερντογάν στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πιο συγκεκριμένα, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, μέλος του οποίου είναι και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρει: “Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η υφιστάμενη κατάσταση με την Τουρκία. Η περίοδος της διπλωματίας έχει τελειώσει. Δεν εκβιαζόμαστε!” 

 

Στο βίντεο εμφανίζεται αρχικά ο Ερντογάν να απειλεί τόσο την Ελλάδα όσο και την Κύπρο και οι φράσεις “Διπλωματία των καραβιών”, “Παράνομες γεωτρήσεις σην Ανατολική Μεσόγειο”, “Παραβιάσεις του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου”, “Οπλισμένη μετανάστευση”. Στη συνέχεια εμφανίζεται ο Πρόεδρος του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ από το βήμα του ευρωκοινοβουλίου να αναφέρει πως δεν πρόκειται μόνο για ελληνικό ή κυπριακό θέμα, αλλά πως είναι ευρωτουρκικό θέμα και πως πρέπει να σταλεί ένα καθαρό μήνυμα πως η ΕΕ στέκεται στο πλευρό των Ελλήνων και των Κυπρίων. 

Στο τέλος του βίντεο εμφανίζεται ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναφέρει πως η ΕΕ πρέπει να επιδείξει την ίδια συνέπεια, προκειμένου η συμπεριφορά της Τουρκίας να έχει και τις ανάλογες συνέπειες. 

Το βίντεο του ΕΛΚ έρχεται μετά την ξεκάθαρη στήριξη του Βέμπερ στο αίτημα της Ελλάδας για αναστολή της τελωνειακής ένωσης ΕΕ – Τουρκίας. 

 

Facebook Comments