Σταθερό παραμένει το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε η INTERVIEW για τη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, το διάστημα 16 έως 21 Οκτωβρίου.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 20,3 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Αναλυτικά τα ποσοστά που συγκέντρωσαν τα κόμματα είναι τα εξής: ΝΔ 39.4%,  ΣΥΡΙΖΑ 19,1%, ΚΙΝΑΛ 7.3%, ΚΚΕ 5%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4.5%, ΜεΡΑ25 3.0%, ΑΛΛΟ 8,2%, ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 12,5%, ΑΚΥΡΟ/ΛΕΥΚΟ 1,0%.

Αναφορικά με την αποτελεσματικότητα των πολιτικών προσώπων, ο υπουργός εθνικής άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος αξιολογείται πρώτος (6,8%) γεγονός που καταδεικνύει ότι ως πολιτικός προϊστάμενος των ενόπλων δυνάμεων έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών που εκτιμούν ότι διαχειρίζεται με επιτυχία την κρίση με την Τουρκία. Ακολουθούν ο Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης (6,7%), ο Τάκης Θεοδωρικάκος (6,3%), Βασίλης Κικίλιας και Κυριάκος Πιερρακάκης (6%), Μάκης Βορίδης (5,9%) και τελευταίος ο Νίκος Δένδιας με μόλις 5,8%.

Σχετικά με τον κορονοϊό, φαίνεται η πλειοψηφία να εμπιστεύεται την επιτροπή των ειδικών λοιμωξιολόγων (65%), σημαντικό όμως ποσοστό (35%), δεν τους εμπιστεύεται πια. Ταυτόχρονα το 60% των ερωτηθέντων είναι διατεθειμένο να κάνει το εμβόλιο, όταν αυτό υπάρξει κι εφόσον υπάρχει εγγύηση ότι είναι ασφαλές, ενώ το 30% ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να εμβολιαστεί. Σχετικά με τη χρήση μάσκας και παρά την αύξηση των κρουσμάτων, η συντριπτική πλειοψηφία (68%) απαντά ότι κάνει ό,τι ακριβώς προβλέπεται, με ένα σημαντικό ποσοστό (25%) να κάνει χρήση μάσκας «τις περισσότερες φορές».

Facebook Comments