Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στα νέα μέτρα και διευκρίνισε ποιοι εξαιρούνται από την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι «Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Πρέπει να υπάρχει πιστή τήρηση των μέτρων».

Υπενθύμισε μάλιστα πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε χθες δύο νέα μέτρα για τις πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές που θα ισχύουν από αύριο, Σάββατο.

  • Στη μετακίνηση εργαζομένων τη νύχτα, στις περιοχές που είναι στο 3 και 4: Οι δημοσιογράφοι μετακινούνται όπως μετακινούνταν και στο πρώτο Lockdown, δηλαδή με δημοσιογραφική ταυτότητα και βεβαίωση εργοδότη
  • Οι εργαζόμενοι ιδιωτικού τομέα θα πρέπει να προσκομίζουν βεβαίωση κυκλοφορίας από τον εργοδότη. Η γνησιότητα επικυρώνεται με τον αριθμό πρωτοκόλλου.
  • Σε περιπτώσεις άλλων κατηγοριών εργαζόμενων, συμπληρώνουν αντίστοιχο έντυπο που βρίσκεται στο ΕΡΓΑΝΗ.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να προσκομίζουν ταυτότητα και βεβαίωση κίνησης που θα βρουν στο apografi.gov.gr. Και κατ εξαίρεση με βεβαίωση από τον προϊστάμενο.

Εν συνεχεία, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως εξαιρούνται από την υποχρεωτική χρήση μάσκας όσοι κάνουν άσκηση σε εξωτερικό χώρο, οδηγοί που είναι μόνοι τους στο αυτοκίνητο ή με συγγενείς πρώτου βαθμού. Ακόμη, στη γυμναστική στα σχολεία δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Όσον αφορά στα κέντρα διασκέδασης και τα μπαρ απαγορεύεται η ζωντανή μουσική, ενώ σε ταβέρνες επιτρέπεται η ζωντανή μουσική χωρίς μικροφωνική μέχρι τρία άτομα.

Facebook Comments