Έρημη πόλη ήταν η Αθήνα το βράδυ του Σαββάτου και συγκεκριμένα από τις 00:30 και μετά όπου και άρχισε η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.

Όλοι οι κάτοικοι, πλην όσων διέθεταν το απαραίτητο έγγραφο από τους εργοδότες του που να δικαιολογεί την κυκλοφορία τους, θα έπρεπε να βρίσκονται σπίτι τους μέχρι τις 00:30.

Μάλιστα δεν ήταν λίγα τα μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας που άδειασαν πιο νωρίς από τα μεσάνυχτα -όπου και κλείνουν- ώστε οι πολίτες να προλάβουν να γυρίσουν στη βάση τους. 

Πάντως οι εικόνες από τα πιο κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας μας θυμίζουν όσα ζήσαμε τον Μάρτιο επί lockdown, καθώς όπως τότε και τώρα η Αθήνα ήταν παντελώς έρημη (αλλά αυτή τη φορά μόνο τη νύχτα).

Από την άλλη, οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ στο Μοναστηράκι ήταν εξονυχιστικοί. Πολλοί ήταν οι οδηγοί που κλήθηκαν να δείξουν το συγκεκριμένο έγγραφο από την ΕΡΓΑΝΗ για να δικαιολογήσουν την παρουσία τους στους δρόμους. 

Σημειώνεται πως τα μέτρα τέθηκαν σε εφαρμογή σε μία δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, η οποία χτες μάλιστα έφτασε μία ανάσα πριν τα 1.000 κρούσματα ημερησίως, με 935 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις. 

Πρόκειται για ακόμα ένα αρνητικό ρεκόρ, το τέταρτο σε 5 ημέρες, το οποίο ήρθε τη μέρα που στην Ελλάδα τέθηκαν σε εφαρμογή τα μέτρα της «μάσκας παντού», καθώς και της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Facebook Comments