Ένα απροσπέλαστο «τείχος» έχει απέναντί της η Τουρκία, την ώρα που συνεχίζει προκλητικά τις παράνομες δραστηριότητές της στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, αθετώντας ακόμη και την υπογραφή της ενώπιον του ΝΑΤΟ, με την επέκταση της Navtex για τις έρευνες του Oruc Reis και των συνοδευτικών του πολεμικών σκαφών.

Κι αυτό δεν είναι άλλο από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις που «οργώνουν» θάλασσα και αέρα.

Σύμφωνα με τον onalert.gr, την ώρα που ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ζητούσε από το βήμα της Βουλής ζητούσε τη συμβολή του συνόλου του πολιτικού φάσματος στην ενίσχυση του εθνικού φρονήματος, κι ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας δήλωνε πως «θα προασπίσουμε με κάθε τρόπο την κυριαρχία μας. Θα προασπίσουμε με κάθε τρόπο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα…Πιστεύουμε στις δυνατότητες των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Στον πατριωτισμό των Ελλήνων που ενσυνείδητα αντιστρατεύεται την υπερφίαλη αλαζονεία», το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία ήταν «επί σκοπόν».

Ήταν πλήρως ανεπτυγμένες σύμφωνα με τον σχεδιασμό και τον έλεγχο του ΓΕΕΘΑ, στο πλαίσιο της αντίδρασης στην Τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

 

Όπως σημείωναν και πηγές του ΓΕΕΘΑ, οι Ένοπλες Δυνάμεις παρακολουθούν και τηρούν άμεση ετοιμότητα αντίδρασης, διατηρώντας ψυχραιμία, εκμεταλλευόμενες στο έπακρο τον επαγγελματισμό και την αξιοσύνη του προσωπικού τους αλλά και την αξιοπιστία των μέσων τους.

 

Πηγή: onalert.gr

 

Facebook Comments