Θα μπορούσε κανείς να γράψει πολλά για το αυτογκόλ που έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ με την πρόταση δυσπιστίας, που έδωσε την ευκαιρία επί ένα τριήμερο να θυμηθούμε ποιοι δεν ψήφισαν το νόμο Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας και ποιοι την κατήργησαν αυτή την προστασία τον Φεβρουάριο του 2019, την ίδια περίοδο που ψήφιζαν και την περίφημη Συμφωνία των Πρεσπών. 

Θα ήταν όμως μια από τα ίδια. Συνηθισμένα πράγματα. Τα έχουμε ξαναδεί, τα έχουμε ξανακούσει. Πολιτική κόντρα, όμως, για τον καρκίνο; Ε αυτό είναι κάτι μοναδικό!

Μοιάζει απίστευτο και όμως είναι αληθινό. Εκεί που τα φώτα ήταν στραμμένα στην πρόταση δυσπιστίας του Αλέξη Τσίπρα στον Χρήστο Σταïκούρα, Κυριακή πρωί ο ΣΥΡΙΖΑ ξύπνησε αναστατωμένος και αποφασισμένος να καταγγείλει… τα ψέματα της κυβέρνησης και του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη για την κυβερνητική πολιτική στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού.  Βγήκε, λοιπόν, η κ. Όλγα Γεροβασίλη, «ως γιατρός και ως γυναίκα», όπως είπε και η ίδια και κατήγγειλε τον Μητσοτάκη για «άγνοια, προχειρότητα και ίσως εξαπάτηση» διότι ανακοίνωσε πιλοτική δράση δωρεάν μαστογραφίας, ανά δύο έτη για τις γυναίκες ηλικίας 49 & 50 ετών”, μη λαμβάνοντας υπόψη το υφιστάμενο πλαίσιο. Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, υφίστατο ήδη το πλαίσιο που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκη! Ποια είναι η αλήθεια; 

Ενώ στον Ενιαίο Κανονισμό Παρόχων Υγείας προβλέπεται προληπτική μαστογραφία με 0% συμμετοχή, η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε προβλέψει χρηματοδότηση γι’ αυτό. Έτσι, επί των ημερών του γίνονταν μόνο διαγνωστικές μαστογραφίες με 15% συμμετοχή των ασφαλισμένων. Όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, «το 2019 οι εξετάσεις – προληπτικές και μη – που πραγματοποιήθηκαν για τον πληθυσμό-στόχο των 210.000 γυναικών ηλικίας 49-51 ετών, ήταν μόλις 23.266, ποσοστό 11% του πληθυσμού. Από αυτές τις μαστογραφίες, μόλις οι 6.241 πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο προληπτικού ελέγχου. Δηλαδή, μόλις 3 στις 100 γυναίκες του πληθυσμού-στόχου έκαναν προληπτική μαστογραφία!».

Το να κάνεις το άσπρο μαύρο για την πρώτη κατοικία, για τα ελληνοτουρκικά, για τα μέτρα κατά του κορωνοïού – κακά τα ψέματα – είναι μέσα στο πολιτικό παιγνίδι. Κακώς, αλλά έτσι συμβαίνει χρόνια τώρα. Το να λες όμως συνειδητά ψέματα για ένα θέμα όπως ο καρκίνος, αυτό ξεπερνά κάθε όριο. Ξέρουν καλά στον ΣΥΡΙΖΑ τη διαφορά ττης διαγνωστικής από την προληπτική εξέταση για τον καρκίνο του μαστού. Και ξέρει καλά η κ. Γεροβασίλη ως γιατρός και ως γυναίκα ότι το μεγάλο όπλο κατά του καρκίνου του μαστού είναι η πρόληψη. Το ξέρει ως γιατρός και ως γυναίκα, αλλά συνειδητά το μπερδεύει ως κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε άγνοια, ούτε προχειρότητα. Σκέτη εξαπάτηση!

Facebook Comments