Η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου.μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή “Σήμερα” δήλωσε ότι με τον Ποινικό Κώδικα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μια πολύ σημαντική αστοχία που ευνοεί τους Χρυσαυγίτες και ειδικά τα μέλη της ηγετικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης.

Όπως τόνισε, σε ένα χρόνο από τώρα ο Μιχαλολιάκος και η παρέα του θα μπορούν να μεταφερθούν σε αγροτικές φυλακές και θα έχουν δικαίωμα να παίρνουν και άδειες. Δηλαδή ο νέος Ποινικός Κώδικας τους δίνει το δικαίωμα για ένα πιο ευνοϊκό καθεστώς κράτησης. Επίσης θα μπορούν να λαμβάνουν άδειες καθώς το Δικαστικό Συμβούλιο δεν μπορεί να παίρνει υπόψη του και άλλες παραμέτρους, όπως π.χ. ότι είναι καταδικασμένοι για εγκλήματα σε βάρος της Δημοκρατίας.

Η κ. Νικολάου τόνισε ότι είναι σε εξέλιξη από την παρούσα κυβέρνηση η διαδικασία αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα και με κάποιες διατάξεις θα αντιμετωπιστούν και οι “αστοχίες” της προηγούμενης κυβέρνησης που βρίσκουν εφαρμογή στους Χρυσαυγίτες.

Όπως ανέφερε η κυρία Νικολάου, οι πρώτες ημέρες των καταδικασθέντων στις φυλακές Δομοκού, Μαλανδρίνου και Τρικάλων κύλησαν ομαλά, κι εντός του πλάνου που είχε χαράξει η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.


Ανέφερε τέλος ότι οι φυλακισμένοι προαυλίζονται ξεχωριστά για να μην συγχρωτίζονται αλλά απ’ ότι φαίνεται οι σχέσεις τους είναι καλές.

Facebook Comments