Ο Γιώργος Παυλάκης, γιατρός ερευνητής στον τομέα των ανοσοθεραπειών και των εμβολίων για τον καρκίνο και τις μολυσματικές ασθένειες στις ΗΠΑ, μίλησε στην εκπομπή Briefing του Action24 με τον Γιώργο Πιέρρο και αναφέρθηκε σε νέο οριζόντιο lockdown.

Σχετικά με τα υπάρχοντα μέτρα είπε ότι «μετά από δύο εβδομάδες θα δούμε αν είναι πετυχημένα» και ζητάει οριζόντιο lockdown. «Να προχωρήσουμε νωρίτερα σε lockdown – Να χτυπήσουμε τον ιό νωρίτερα», είπε χαρακτηριστικά. Με το lockdown «θα κόψουμε τα πόδια του ιού», επεσήμανε. «Lockdown 2 με 3 εβδομάδες για να έχουμε πολύ λιγότερα κρούσματα και θανάτους», εξήγησε.

Σχετικά με την ανοσία σημείωσε ότι ναι μεν όσοι περνάνε τον ιό αποκτούν ανοσία, αλλά δε γνωρίζουμε για πόσο καιρό. όπως και για τα εμβόλια είναι «άγνωστο ακόμα για το πόσο θα διαρκέσει η ανοσία από τα καινούργια εμβόλια».

Σχετικά με τη μεγάλη αύξηση κρουσμάτων στο Ισραήλ ανέφερε ότι «την έπαθε από τα σχολεία, τους γάμους και το ξεσάλωμα του καλοκαιριού». Για τα ελληνικά δεδομένα υπογράμμισε ότι «θα υπάρξουν κρούσματα στα σχολεία, θα κλείνουν ένα πίσω από το άλλο – Τα παιδιά θα κουβάλησουν τον ιό στα σπίτια τους».

«Πιστεύω ότι ο ιός είναι αερομεταδιδόμενος», τόνισε.

Facebook Comments