Μια γυναίκα αποκεφαλίστηκε κατά την επίθεση με μαχαίρι που εκδηλώθηκε περίπου στις εννέα το πρωί σήμερα τοπική ώρα στην Νίκαια της νότιας Γαλλίας.

Η επίθεση έγινε κοντά ή μέσα στην εκκλησία της Νοτρ Νταμ και στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, ενώ προκάλεσε τον τραυματισμό πολλών άλλων, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης Κριστιάν Εστροζί.

Ο δράστης, ο οποίος σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης επαναλάμβανε τη φράση “Αλλάχ Άκμπαρ” ( “Ο Θεός είναι Μεγάλος”), συνελήφθη και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Νωρίτερα:

Αυξήθηκε ο αριθμός των θυμάτων από την επίθεση με μαχαίρι στη Νίκαια της Γαλλίας και μάλιστα μέσα σε εκκλησία! Για τουλάχιστον 2 νεκρούς κάνει λόγο το BFMTV και πολλούς τραυματίες. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ακούστηκαν και πυροβολισμοί. Οι νεκροί είναι ένας άνδρας και μια γυναίκα.

Η επίθεση έγινε λίγο πριν τις 9 το πρωί ώρα Γαλλίας και μάλιστα στο εσωτερικό της εκκλησίας της Παναγίας στην καρδιά της πόλης.

Οι αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή και είναι σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας.


Ο δήμαρχος της Νίκαιας, Κριστιάν Εστροζί δήλωσε ότι ο δράστης συνελήφθη και έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση.

Νωρίτερα:

Νέο επεισόδιο βίας στη Γαλλία λίγες μόλις μέρες μετά από τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Σαμουέλ Πατί σε προάστιο του Παρισιού. Ένα άτομο σκοτώθηκε και πολλοί τραυματίστηκαν, όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ μετά από επίθεση με μαχαίρι κοντά σε εκκλησία στη Νίκαια της Γαλλίας.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης συνελήφθη.

Ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Νταρμανέν δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση

 

 

 

«Ευχαριστώ τη δημοτική αστυνομία που συνέλαβε το δράστη της επίθεσης με αιχμηρό όπλο στην περιοχή της Νοτρ Νταμ. Καλώ τους κατοίκους της Νίκαιας να αποφεύγουν την περιοχή για να αφήσουν την αστυνομία και τα σωστικά συνεργεία να εργαστούν», έγραψε στο Twitter o δήμαρχος της πόλης, Κριστιάν Εστροζί.

Facebook Comments