Εισαγγελική έρευνα ξεκινά για την νοσοκόμα που φέρεται να διέσπειρε τον κορονοϊό στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Θεσσαλονίκης “Ο Άγιος Δημήτριος και στο οποίο εντοπίστηκαν συνολικά δέκα κρούσματα.

Ειδικότερα σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιώτοπουλος, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες για κρούσματα κορονοϊού στο κέντρο.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει τη διεξαγωγή έρευνας, με βάση το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα περί παραβίασης των μέτρων για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο Κέντρο που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη έχει τεθεί σε 14ημερη καραντίνα (λήγει την 1/11), ύστερα από τα επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα Covid-19 που διαπιστώθηκαν.

Η νοσοκόμα είχε αποκρύψει ότι ήρθε σε επαφή με την αδερφή της που είχε συμπτώματα κορονοϊού

Ως φορέας που φέρεται να διέσπειρε τον ιό, εμφανίζεται μια νοσοκόμα του κέντρου η οποία σύμφωνα με το Grtimes, είχε αποκρύψει το γεγονός δύο ημέρες πριν τον εντοπισμό των κρουσμάτων είχε έρθει σε επαφή με την αδερφή της η οποία είχε παρουσιάσει συμπτώματα κορονοϊού.

Σύμφωνα με το GRtime.gr, η νοσοκόμα που εντοπίστηκε και η ίδια θετική στον ιό φέρεται να είχε απαντήσει ψευδώς, στο σχετικό ερωτηματολόγιο που συμπληρώνεται καθημερινά από το προσωπικό υπογράφοντας τη σχετική δήλωση ότι δεν πάσχει η ίδια αλλά και κανένα άλλο μέλος της οικογένειάς της από κορονοϊό, την ώρα που τουλάχιστον τρία μέλη του οικογενειακού της περιβάλλοντος είχαν νοσήσει.

Ως αποτέλεσμα της διασποράς που προκλήθηκε από τη νοσοκόμα, εντοπίστηκαν δέκα κρούσματα κορονοϊού στη συγκεκριμένη κλειστή δομή περίθαλψης παιδιών με νοητική καθυστέρηση και κινητικές δυσκολίες, ηλικίας 2,5 και άνω. Η δομή δεν φιλοξενεί μόνο παιδιά αλλά και άλλα άτομα με αναπηρία ηλικίας έως 60 ετών.

Facebook Comments