Η Apple φαίνεται ότι έρχεται αντιμέτωπη με συνθήκες έλλειψης των ειδικών chips που αναλαμβάνουν την διαχείριση της κατανάλωσης ενέργειας στις συσκευές iPhone. Η συγκεκριμένη έλλειψη θα μπορούσε να επηρεάσει τις συνολικές απαιτήσεις παραγωγής της εταιρείας εν όψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.

Στην αποκάλυψη του προβλήματος προχώρησε με δημοσίευμά του το Bloomberg επικαλούμενο ανώνυμες πηγές με γνώση του συγκεκριμένου θέματος. Τα chips διαχείρισης ενέργειας θεωρούνται από τα πλέον σημαντικά συστατικά σε ένα smartphone μετά τον κύριο επεξεργαστή (τον εγκέφαλο της συσκευής), το μόντεμ και την μνήμη. Αιτία της έλλειψης φέρεται να είναι οι εμπορικοί περιορισμοί και οι δυσκολίες εφοδιασμού λόγω των επιπλοκών της παγκόσμιας πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Σε ότι αφορά τους εμπορικούς περιορισμούς θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν θέσει σοβαρά εμπόδια στις πωλήσεις υλικού της κινεζικής Huawei με αποτέλεσμα η εν λόγω εταιρεία σαν απάντηση να “στοκάρει” απάρτια και έτσι να μένουν λιγότερα για τους υπόλοιπους αγοραστές.

Facebook Comments