Σενάρια για επικείμενη παραίτηση του Βλαντιμίρ Πούτιν τον Ιανουάριο εν μέσω φημών ότι έχει διαγνωστεί με Πάρκινσον βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Το κρατικό RT κάνει λόγο για ενδεχόμενη παραίτηση του Ρώσου προέδρου, κάτι που βρετανικά ΜΜΕ συνδέουν με τις φήμες ότι ο Πούτιν νοσεί με Πάρκινσον.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, το πρώτο «καμπανάκι» χτύπησε έπειτα από μία εμφάνιση του Πούτιν κατά την οποία τα πόδια του έτρεμαν ενώ κρατιόταν από το μπράτσο μιας καρέκλας ενώ, σύμφωνα με τη Sun, σε δημόσια εμφάνισή του, φέρεται να κρατούσε μία κούπα που είχε παυσίπονα.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, πέρασε στη ρωσική βουλή ένας νόμος βάσει του οποίου ο Πούτιν μπορεί να γίνει γερουσιαστής με ισόβια θητεία και ασυλία. Το RT σχολιάζει ότι το νομοσχέδιο αυτό μπορεί να είναι «σημάδι για μετάβαση εξουσίας στη Ρωσία».

Ο κριτικός του Κρεμλίνου, καθηγητής Βάλερι Σολοβέι, δήλωσε στη Sun ότι η φερόμενη ως ερωμένη του Βλαντιμίρ Πούτιν, Αλίνα Καμπάεβα, καθώς και οι κόρες του, τον παρότρυναν να παραιτηθεί. Ο Σολοβέι είπε ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει Πάρκινσον και τόνισε «η οικογένεια έχει μεγάλη επιρροή πάνω του. Τον Ιανουάριο θα ανακοινώσει την παραίτησή του».

Πηγή: Reader.gr

Facebook Comments