«Η κρίση του κορωνοϊού επανέφερε το φόβο στη γερμανική κοινωνία. Μας στέρησε την ανεμελιά. Ακόμα και σε εκείνους που δεν είχαν ποτέ να παλέψουν με ασθένεια, μοναξιά, και οικονομικές δυσκολίες», σχολιάζει η Süddeutsche Zeitung με τίτλο «Το χάσμα» και παρατηρεί: «Η κρίση αυτή κάθε άλλο παρά εξισώνει.

Αντίθετα εντείνει τα οικονομικά προβλήματα κυρίως των ασθενέστερων. Η ψαλίδα μεταξύ πλουσίων και φτωχών θα συνεχίσει να ανοίγει αν δεν παρέμβει άμεσα το γερμανικό δημόσιο. Ο λόγος για άτομα με καθαρό εισόδημα 1.000 ευρώ και οικογένειες με περισσότερα κεφάλια από δωμάτια. Από που να εξοικονομήσουν χρήματα οι άνθρωποι αυτοί; Οι οικονομικές ανισότητες εντείνουν το κοινωνικό χάσμα. Έρευνα του πολιτικού ιδρυματος Χανς-Μπέκλερ που πρόσκειται στους γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες, δείχνει ότι άνθρωποι που απειλούνται από τη κρίση, είναι δυσαρεστημένοι από τη κυβέρνηση και πιο επιρρεπείς σε θεωρίες συνωμοσίας.

Για το λόγο αυτό η πολιτική ηγεσία θα έπρεπε να στηρίξει οικονομικά πρωτίστως  τα χαμηλότερα εισοδήματα, που δεν μπορούν να επιβιώσουν αν δεν δανειστούν».

Facebook Comments