Δυστυχώς ή ευτυχώς ούτε η OPINION POLL ούτε και εγώ ως Υπεύθυνος Ερευνών διαθέτουμε «κύκλους» με τους οποίους  εκφραζόμαστε, ούτε δουλεύουμε με no paper. Μιλάμε ευθέως με τα αποτελέσματα των ερευνών μας τα οποία όλοι ξέρουν ότι έχουν και αξιοπιστία και ακρίβεια; Όλοι μπορούν να τις κρίνουν.

 Ένα σχόλιο για όσα λέγονται και γράφονται αυτές τις μέρες:

Στην αρχή ήταν οι «κύκλοι του ΚΙΝΑΛ» οι οποίοι διένειμαν non paper στο οποίο ανακάλυπταν συνωμοσίες, κάποιους που θέλουν να ανακόψουν την ανοδική τους πορεία!  Βέβαια αυτοί οι κύκλοι ενώ μιλάνε για να υπερασπιστούν το ΚΙΝΑΛ, δεν πρόσεξαν ότι στην πρόθεση ψήφου της έρευνάς μας το ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει 6.5%, όσο δηλαδή είναι ο μέσος όρος των ευρημάτων όλων των Εταιρειών Δημοσκοπήσεων το τελευταίο δίμηνο. Άρα κανένα ΚΙΝΑΛ δεν χτυπιέται από τα αποτελέσματα της έρευνας. Τώρα αν το 6.5% ή το 7% που είναι το μέγιστο ποσοστό που δίνει έρευνα για το ΚΙΝΑΛ συνιστά ανοδική πορεία που κάποιοι φοβήθηκαν είναι άλλο θέμα και σηκώνει κουβέντα. Προφανώς αυτό που ενόχλησε είναι άλλο. Είναι η δεύτερη θέση που παίρνει η Φώφη Γεννηματά στην κοινή γνώμη γενικά και η τρίτη θέση στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας που ενόχλησαν.Αυτή είναι η αιτία αλλά εμείς ως μια απλή Εταιρεία Δημοσκοπήσεων δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι΄αυτό. Δουλειά μας είναι να μετράμε, να διερευνούμε τις απόψεις των πολιτών και τις πολιτικές τάσεις. Αυτό κάνουμε  με ευθύνη και επιστημονική επάρκεια και αυτό θα κάνουμε.Δεν μας επηρεάζουν ούτε τα non paper, ούτε η λασπολογία, ούτε το κουτσομπολιό του παρασκηνίου. Πιο αναλυτικά για την έρευνα αναφέρομαι στο άρθρο μου στο the socialista.gr.

Tην σκυτάλη σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών η οποία αισθάνθηκε την ανάγκη να συμπαρασταθεί στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ για τα όσα τραβάει από την OPINION POLLΑσφαλώς στόχος του άρθρου της είναι για άλλη μια φορά η OPINION POLL. Δεν με ξενίζει αυτό  το γεγονός. Άλλωστε στο διάστημα 2017-2019 δεχτήκαμε ουκ ολίγες επιθέσεις για έρευνές μας που έδειχναν ότι η Ν.Δ οδεύει σε μεγάλη νίκη με καθαρή, μεγάλη διαφορά. Ήταν η εποχή που η ΕΦ.ΣΥΝ προέβαλε θετικά έρευνες που έδιναν διαφορά Ν.Δ – ΣΥΡΙΖΑ της  τάξης του 2%- 3% .Άνοιξαν οι κάλπες και όλοι κατάλαβαν ποιες Εταιρείες έκαναν έδιναν σωστές προβλέψεις και ποιες έκαναν λάθος προσεγγίσεις ή απλά εξυπηρετούσαν την Στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως και μετά τις εκλογές δεν έχουν λείψει τα υπονοούμενα, τα παραπλανητικά σχόλια κ.ά. Σήμερα όμως ξεπέρασε τον εαυτό της. Αφού μας καταχεριάζει για τα όσα κάνουμε στο ΚΙΝΑΛ(!) ανακαλύπτει και κάτι άλλο, πολύ « ύποπτο ». Η έρευνα – κατά την ΕΦ.ΣΥΝ – δίνει τρίτο στην αξιολόγηση των Υπουργών τον κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, όχι γιατί έτσι προκύπτει από την έρευνα, αλλά γιατί εγώ και ο Υπουργός ήμασταν κάποτε στην ΚΝΕ και μετά στο ΠΑΣΟΚ!  Στο ίδιο μήκος κύματος από δίπλα και η « ΑΥΓΗ» πολύ πάντως προσεκτική.

Μιλάμε για την μεγίστη κατρακύλα και επίδειξη παραπλάνησης και έλλειψης κάθε σεβασμού στην δημοσιογραφική δεοντολογία και την αξιοπιστία της έρευνας. Μιλάμε για αναφορά που παραπέμπει σε περιόδους ελέγχου των φρονημάτων των Ελλήνων και με βάση αυτά κρίνει την αξιοπιστία μιας Έρευνας! Μιλάμε εν ολίγοις για ολοκληρωτισμό! Μιλάμε για αναφορά που πλήττει το κύρος της Εταιρείας μας, την αξιοπιστία των μετρήσεών μας, σε σημείο να μας προβληματίζει η χρησιμοποίηση των δικαιωμάτων μας με βάση τον Νόμο.

Με την μία ή την άλλη μορφή στοχεύουν την αλήθεια, την αποσιώπησή της, την πίεση ενώ ασκούμε επιστημονικό ερευνητικό έργο. Χάνουν τον χρόνο τους. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε την δουλειά μας σωστά , με ευθύνη, επιστημονική επάρκεια. Όπως δείξαμε κατ΄επανάληψη δεν μας επηρεάζουν τέτοιες αστειότητες. Ας σκεφτούν και οι « κύκλοι» και οι αρθρογράφοι τέτοιων αθλιοτήτων, γιατί όλοι καταλαβαίνουν και αν κάποιος χάνει, είναι αυτοί και μόνο.  

Facebook Comments