Η κόπωση από το lockdown έρχεται να επιβαρυνθεί και από ένα ακόμα συναίσθημα: την ανυπομονησία. Οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι οι περιορισμοί δεν θα τελειώσουν στις 30 του μήνα και ότι τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι εντελώς διαφορετικά σε σχέση με άλλες χρονιές, αλλά επιθυμούν να έχουν μια ορατότητα για τις επόμενες εβδομάδες. 

Η αλήθεια είναι, όμως, ότι ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει πάρει τις αποφάσεις του. Δεν είναι ότι ο πρωθυπουργός δεν θέλει ή ότι παίζει καθυστερήσεις. Η αλήθεια είναι ότι ούτε αυτός, ούτε οι ειδικοί επιστήμονες, έχουν στη διάθεση τους τα δεδομένα που θα τους επιτρέψουν να πάρουν οριστικές αποφάσεις για το πότε θα ανοίξει τι μέσα στον Δεκέμβριο. 

Να το πούμε απλά: αυτές τις μέρες φαίνονται τα πρώτα σημάδια αποκλιμάκωσης, από τα ημερήσια κρούσματα, έως τον αριθμό εισαγωγών στα νοσοκομεία. Ισχνοί οιωνοί, οι οποίοι θα αργήσουν να μεταφραστούν σε μικρότερη πίεση στο σύστημα Υγείας. Μέχρι την επόμενη εβδομάδα, ας συνηθίσουμε τον υψηλό αριθμό διασωληνώσεων και θανάτων. 

Για την Πέμπτη και την Παρασκευή έχουν προγραμματιστεί κρίσιμες τηλεδιασκέψεις στο κυβερνητικό επιτελείο. Ως τότε, η κυβέρνηση επιδιώκει να μην έχει μόνο προβλέψεις, αλλά και τα πρώτα δεδομένα για την απόδοση του lockdown. Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί ένα τηλεοπτικό μήνυμα του κ. Μητσοτάκη. Όπως θα πρέπει να αναμένονται ορισμένες ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις από τον Νίκο Χαρδαλιά την Παρασκευή. 

Σε κάθε περίπτωση, κάποιες απορίες εντός της επόμενης εβδομάδας θα έχουν λυθεί. Πορευόμαστε, όμως, σε έναν δρόμο με πολλές μεταβλητές και ακόμα περισσότερους αγνώστους. Πλέον, ο φόβος φυλάει τα έρημα στην κυβέρνηση…

 

Ο εξ απορρήτων

 
 
 

Facebook Comments