Ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σωκράτης Λαζαρίδης, σχολίασε ότι η δεύτερη ημέρα λειτουργίας του Χρηματιστηρίου δείχνει εικόνα εξομάλυνσης της αγοράς καθώς και ότι τα όποια μέτρα ελέγχου της μεταβλητότητας των τιμών που έχουν ληφθεί δεν θα διαρκέσουν για πολύ.

Ο Πρόεδρος του Χ.Α αναφέρθηκε στις «απειλές» των ξένων οίκων (FTSE- MSCI) για διαγραφή της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς από τους διεθνείς δείκτες , υπογραμμίζοντας ότι ο Σεπτέμβριος θα είναι ο κρίσιμος μήνας για την αξιολόγηση, επισημαίνοντας ότι τα capital controls δεν αφορούν τους ξένους επενδυτές. Εκτίμησε δε ότι η ομαλότητα θα έχει επιστρέψει μέχρι τότε αλλά και ότι τα επίπεδα ρευστότητας της αγοράς θα έχουν επανέλθει στα προηγούμενα επίπεδα.

Ήδη, όπως τόνισε, υπάρχουν θετικές ενδείξεις προς αυτή την κατεύθυνση καθώς υπάρχει σημαντική εισροή εγγυήσεων από ξένους brokers.

Ο κύριος Λαζαρίδης ανακοίνωσε ότι μαζί με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και τον ΣΜΕΧΑ ετοιμάζουν έναν οδηγό με απαντήσεις στα ερωτήματα που αφορούν τη δραστηριοποίηση των Ελλήνων επενδυτών. 

Ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου υπογράμμισε ότι από τις επαφές που είχε με τις διοικήσεις των εισηγμένων εταιρειών δεν φάνηκε ότι επιθυμούν να εγκαταλείψουν την ελληνική αγορά αλλά ότι το πρώτο μέλημά τους ήταν πώς θα λειτουργήσει και πάλι ομαλά η αγορά, καθώς σε αρκετές εισηγμένες υπάρχουν ξένοι βασικοί μέτοχοι.

Τέλος στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου το Χρηματιστήριο Αθηνών διοργανώνει παρουσίαση των εισηγμένων εταιρειών στο Λονδίνο.

 

Facebook Comments