Αιχμές για τη στάση της Γερμανίας, χωρίς πάντως να την κατονομάσει, άφησε ο πρωθυπουργός μετά την επίσκεψη του στο υπουργείο Υποδομών, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την επίτευξη μιας μεγάλης συμφωνίας και όχι μιας συμφωνίας – γέφυρα.

«Παρά τις δυσκολίες, τα εμπόδια και τις τρικλοποδιές που ορισμένοι επιχειρούν να βάλουν στο δρόμο μας, είμαι αισιόδοξος ότι θα φτάσουμε στη συμφωνία και τη δανειακή στήριξη  από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης που θα δώσει τέλος στην αβεβαιότητα» επισήμανε.

«Κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί ούτε οι προθέσεις των εμπλεκόμενων δυνάμεων σε αυτή τη διαδικασία… Όσοι έχουν κρυφό σκοπό να αναδιατάξουν την Ευρώπη θα διαψευστούν, δεν θα τούς δώσει η Ελλάδα την αφορμή» σημείωσε με νόημα.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «θα διαψεύσουμε τις Κασσάνδρες δίνοντας τη μάχη και ανατρέποντας τα δίκτυα της διαπλοκής και της φοροδιαφυγής. Είναι στο χέρι μας πλέον να αλλάξουμε όλα όσα έφεραν τη χώρα μας σε αυτή την κατάσταση».

Ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε ότι οι αλλαγές στις δύο παραχωρήσεις αυτοκινητοδρόμων έγιναν σε συνθήκες εγκλωβισμού του ελληνικού δημοσίου, από τις υπάρχουσες συμβάσεις. 

Facebook Comments