Οι επενδυτές σπεύδουν να κατοχυρώσουν ρευστότητα, αλλά και να πάρουν τα κερδισμένα των προηγούμενων ημερών, είτε για να μπουν σε καλύτερα επίπεδα επίπεδα τιμών, είτε για να μπουν στις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών. Αναμενόμενη και φυσιολογική είναι η διόρθωση που λαμβάνει χώρα στην αγορά, με τον γενικό δείκτη στα επίπεδα των 1.120 μονάδων και τις απώλειες να πλησιάζουν το 2,5%.

Οι μεγαλύτερες απώλειες βαραίνουν τον πρωταγωνιστή των τελευταίων συνεδριάσεων, δηλαδή τον τραπεζικό κλάδο, που καταγράφει απώλειες πάνω από 4%. 

Η μετοχή της Alpha, μπορεί να ενισχύεται κατά 2,5%, στα 0,587 ευρώ, αλλά το δικαίωμα κατά τη δεύτερη μέρα διαπραγμάτευσής του, σημειώνει απώλειες πάνω από 9%, στο 1,68 ευρώ, με όλες τις εκτιμήσεις να δίνουν σταθεροποίηση μεταξύ 1,5 και 1,6 ευρώ. 

Έντονα ανοδικά συνεχίζει και σήμερα η Eurobank, που ενισχύεται στα 70 λεπτά και με κέρδη 4,5%, διακινώντας περισσότερα από 2 εκατ. τεμάχια. Κέρδη και για τον Μυτιληναίο, στα 5,28 ευρώ και την Ελλάκτωρ στα 2,44 ευρώ. Κατά τα άλλα, στο «κόκκινο» βρίσκεται η Πειραιώς, με την αγορά να αναμένει τους όρους της αύξησης κεφαλαίου και την αποκοπή του δικαιώματος.

Πτώση κοντά στο 5% για την Εθνική, ενώ σήμερα συνεδριάζει το Δ.Σ. προκειμένου να καθορίσει τους όρους της αύξησης κεφαλαίου. Νέες απώλειες για την Coca Cola και πτώση άνω του 2% για Βιοχάλκο, ΕΧΑΕ και ΟΠΑΠ. Οι συναλλαγές είναι αξιοσημείωτες, πάνω από τα 70 εκατ. ευρώ.  Περίπου τα 47 εκατ. ευρώ έχουν γίνει στις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Facebook Comments