…Η στήλη δεν ανησυχεί για τη συνέχεια. Δεν βλέπει αρχή διόρθωσης. Βλέπει μάζεμα. Βλέπει εξαέρωση. Βλέπει κατοχύρωση κερδών. Βλέπει ελπίδα και ατενίζει αισιόδοξα τη συνέχεια, γιατί κάτω η αγορά δεν συμφέρει κανέναν. Ειδικά, τώρα που έχει αρχίσει να φαίνεται φως στο βάθος του τούνελ.

Διάβασα το άρθρο στο Bloomberg που λέει ότι δεν έχει γίνει και τίποτα σοβαρό στην Ελλάδα. Διάβασα την Washington Post, που έγραφε τα ίδια λίγο – πολύ.

Μετά είδα ότι ο πρωθυπουργός πήγε στο Αζερμπαιτζάν. Ο Μίλερ της Γκάζπρομ μας ξανάρχεται. Εκεί που ήταν ο πρωθυπουργός να πάει στη Νέα Υόρκη και να μιλήσει σε ένα συνέδριο, δεν θα πάει. Ο Ομπάμα είδε τον Ερντογάν, αλλά ακόμα δεν έχει δει τον κ. Σαμαρά.

Και αναρωτιέμαι, συμβαίνει κάτι με τους αμερικάνους; Μας νοιάζει τι γίνεται με τους Αμερικάνους; Μόνο τουρίστες μας έστελναν. Καλύτερα να τα έχουμε καλά με τους Κινέζους, οι οποίοι δανείζουν τους Αμερικάνους, μονολογώ… Μας απειλούν με τα Σκόπια ή με ένα νέο σχέδιο Ανάν για την Κύπρο;

** Εντάξει δεν θέλω να κατασκευάζω σενάρια με το μυαλό μου, προσπαθώ να το αποφεύγω, αλλά δεν μπορώ να ξεφύγω ολοκληρωτικά.

** Νομίζω ότι στη Eurobank θα ζήσουμε μετοχικές συγκινήσεις ως προς την αλλαγή της μετοχικής της σύνθεσης. Θυμηθείτε. Μετοχές έχουν και οι Στασινόπουλος, Φράγκου. Και σήμερα Νανόπουλος, Καραμούζης είδαν το μεσημέρι είκοσι μεγάλους Έλληνες επιχειρηματίες. Γίνεται δε, και ταξίδι στη Ρωσία. Άρα, το +100% σε μία εβδομάδα κρύβει πολύ μεγάλη προσδοκία. Μα πολύ μεγάλη προσδοκία.

 

Simon

Facebook Comments