Ο τραπεζικός κλάδος κατέγραψε μεγάλη πτώση, έπειτα από την άνοδο σχεδόν 300% του κλάδου από τα χαμηλά της 5ης Απριλίου. Οι επενδυτές έσπευσαν να κατοχυρώσουν ρευστότητα και να πάρουν τα κερδισμένα, προκειμένου να τοποθετηθούν είτε σε χαμηλότερες αποτιμήσεις, είτε στις αυξήσεις κεφαλαίου.

Μάζεμα την τελευταία στιγμή στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, με τον γενικό δείκτη να μαζεύεται από τις 1.109 μονάδες και να κλείνει στις 1.135,83 μονάδες και με απώλειες 1,45%, ενώ οι συναλλαγές ήταν σημαντικές, πάνω από τα 185 εκατ. ευρώ. Το «μάζεμα» της τελευταίας στιγμής, σύμφωνα με την αγορά, δίνει την εντύπωση ότι η αγορά θέλει την διόρθωση, αλλά ταυτόχρονα δείχνει και μία δυναμική, η οποία αναμένεται να φανεί τις επόμενες μέρες, όσο θα προχωρεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά και η ιδιωτικοποίηση των ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ. 

Οι ευρωπαϊκές αγορές κατέγραφαν σημαντικά κέρδη, αλλά στην Ελλάδα το spread συνέχισε να κινείται πτωτικά, στα επίπεδα των 680 μονάδων βάσης, με τη Nomura να συστήνει αγορές των ελληνικών ομολόγων, τα οποία κινούνται πλέον πάνω από τα 60 σεντς.  Μεγάλες ήταν οι διακυμάνσεις στη μετοχή της Coca Cola, που από τα 20,43 ευρώ που ήταν τα χαμηλά ημέρας έκλεισε με κέρδη άνω του 2,8%, στα 22,60 ευρώ, που ήταν και τα υψηλά ημέρας, με τους επενδυτές να επωφελούνται από τη διαφορά τιμής σε σχέση με τη διαπραγμάτευση της μετοχής στο Λονδίνο. Κέρδη κατέγραψαν ακόμα ο Τιτάνας και η ΜΕΤΚΑ, με την τελευταία να κινείται πολύ κοντά στα υψηλά έτους, τα 12,78 ευρώ.

Πτώση σχεδόν 30% κατέγραψε η Πειραιώς, στα 0,4610 ευρτώ, 25,04% υποχώρησε η Eurobank, στα 0,4910 ευρώ, αν και βρέθηκε νωρίτερα στα 0,70 ευρώ και 14,21% υποχώρησε η Εθνική, στο 1,57 ευρώ.

Διόρθωση από τα υψηλά τους κατέγραψαν ακόμα, τα Σωληνουργεία Κορίνθου, ΕΧΑΕ, ΟΛΠ, ΟΤΕ.

Ισχυρή πτώση, άνω του 24% κατέγραψε το δικαίωμα της Alpha, που έκλεισε στο 1,41 ευρώ.  Από τα 181 εκατ. ευρώ τζίρου, σχεδόν τα 110 εκατ. ευρώ έγιναν στις τέσσερις συστημικές τράπεζες. Σημειωτέον, ότι σήμερα συνεδριάζει το Δ.Σ. της ΕΤΕ που θα καθορίσει τους όρους του reverse split, αλλά και της αύξησης κεφαλαίου.

Facebook Comments