Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική η συμπεριφορά της μετοχής της Εθνικής, αλλά και των υπολοίπων τραπεζών. Την αρχή έκανε η Alpha Bank, που κατά την αποκοπή του δικαιώματος παρατηρήθηκαν μεγάλες αυξκομειώσεις στη μετοχή. Η διαφορά με τη μετοχή της Εθνικής είναι ότι μέχρι να γίνει το reverse split, η μετοχή δεν θα διαπραγματεύεται για μερικές μέρες μέχρι να μπουν πάλι στο σύστημα οι νέες μετοχές, οι οποίες ταυτόχρονα θα είναι και κομμένες στο πλαίσιο της αφαίρεσης του δικαιώματος.

Επίσης, με δεδομένο ότι τα κέρδη για τη μετοχή κατά το διάστημα της ανόδου ξεπέρασαν το 200%, είναι λογικό, σχολιάζουν οι χρηματιστές, οι επενδυτές να επιθυμούν στην παρούσα φάση να είναι μέσα, δηλαδή τοποθετημένοι. Ίδια ανησυχία και προβληματισμός υπάρχει και για την Πειραιώς, που έπεται, ενώ η μετοχή της Alpha φαίνεται πιο ανθεκτική στη συνεδρίαση της Τρίτης. Η ΕΤΕ υποχωρεί πάνω από 21%, στο 1,24 ευρώ και με όγκο άνω των 13 εκατ. τεμαχίων, που μεταφράζεται σε τζίρο μεγαλύτερο των 17 εκατ. ευρώ.  Απώλειες άνω του 10% για την Eurobank, που μέχρι την Παρασκευή κατέγραφε άνοδο πάνω από 290%, με όγκο 1,7 εκατ. τεμαχίων και Πειραιώς 11,28%, στα 0,4090 ευρώ, όγκο 41 εκατ. τεμαχίων και αξίας 16,8 εκατ. ευρώ.

Οι απώλειες για τον δείκτη ξεπερνούν το 3,7%, κάτω από τις 1.100 μονάδες, γεγονός που σημαίνει ότι η περίοδος των αυξήσεων κεφαλαίου των τραπεζών θα χαρακτηριστεί από διακυμάνσεις.  Πτώση κοντά στο 5% καταγράφει ο 25άρης, ενώ αντοχές δείχνει ο 40άρης, με απώλειες κοντά στο 1,5%.

Ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, με εξαίρεση το -11% της Αττικής, εμφανίζει λελογισμένες απώλειες που φτάνουν μέχρι 5% και αφορούν στον Νηρέα και άνω του 3% στον Φουρλή. Οι συναλλαγές ξεπερνούν τα 61 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων περισσότερα από τα μισά, σχεδόν 38 εκατ. ευρώ έχουν γίνει στις τέσσερις συστημικές τράπεζες. 

 

ΧΣ

Facebook Comments