«Η συμφωνία που έχετε φέρει έχει και λάθη και αδικίες. Έχει όμως και ευκαιρίες για να χτίσουμε μια νέα χώρα», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, εξαπολύοντας παράλληλα σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, λέγοντας, είστε οι πολιτικάντηδες που χρησιμοποιήσατε τα ψέματα για να βρεθείτε καβάλα στην εξουσία.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ποταμιού, η Ελλάδα δεν έχει τύχη έξω από το ευρώ. Αν μας είχατε ακούσει πριν 6 μήνες, τώρα θα είχαμε μια πολύ καλύτερη συμφωνία.

«Η πρωτοφανής σας σύλληψη για δημοψήφισμα δημιούργησε δεκάδες χιλιάδες νέους άνεργους», είπε ο κ. Θεοδωράκης.

Έκανε δε λόγο για αδυναμία του πρωθυπουργού να επιλέξει χρήσιμους ανθρώπους για τη χώρα, λέγοντας ότι η πρόεδρος της Βουλής είναι ένα δείγμα της ατολμίας του πρωθυπουργού.

Αναφερόμενος στη στάση των βουλευτών του κόμματος, σημείωσε ότι οι βουλευτές του Ποταμιού θα ψηφίσουν τη συμφωνία. Όχι από καθήκον απέναντι στους εταίρους, αλλά απέναντι στους Έλληνες.

Δεν σας εμπιστευόμαστε, αλλά δεν έχουμε άλλο δρόμο, ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης. Σημειώνεται ότι μεταξύ του επικεφαλής του Ποταμιού και του υπουργού Εσωτερικών Νίκος Βούτσης επικράτησε ένταση για το μεταναστευτικό.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε ακόμη νέο εκλογικό νόμο, μείωση του μπόνους των 50 εδρών, σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών και περιορισμό της εξουσίας των κομμάτων και των υπαλλήλων τους.

Facebook Comments