Τα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια της χώρας -Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Κεφαλλονιάς, Ζακύνθου, Ακτίου, Καβάλας, Ρόδου, Κω, Σάμου, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σαντορίνης και Σκιάθο- παραχωρεί στη γερμανική Fraport με απόφασή της η κυβέρνηση, σε υλοποίηση του σχετικού διαγωνισμού που έχει ολοκληρωθεί προ μηνών και μετά από την εισήγηση της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ στις 3 Ιουλίου.

Η απόφαση ελήφθη κατά την διάρκεια του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) που συνεδρίασε στις 13 Αυγούστου και δημοσιεύθηκε χθες, στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Την απόφαση υπογράφουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης.

Πρόκειται για την πρώτη αποκρατικοποίηση που υλοποιείται από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως προκύπτει από το ΦΕΚ δεν υπάρχει κάποια αλλαγή και η σύμβαση θα γίνει βάση των όρων του διαγωνισμού που είχε κατακυρωθεί στην γερμανική εταιρία.

Το τίμημα που θα καταβάλει η Fraport ανέρχεται σε 1,23 δισ.

Tί απαντά η Fraport

“Η ελληνική κυβέρνηση έχει λάβει μια απόφαση, η οποία αποτελεί βάση για περαιτέρω διαπραγματεύσεις σχετικά με τη λειτουργία των 14 περιφερειακών αεροδρομίων” δήλωσε εκπρόσωπος της Fraport την Τρίτη, όπως αναμεταδίδει το γερμανικό Reuters τονίζοντας πως η Fraport εξακολουθεί να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση.
 

“Οι συμβάσεις δεν έχουν ακόμη υπογραφεί” διευκρίνισε ο ίδιος, διαψεύδοντας ουσιαστικά τα δημοσιεύματα που θέλουν 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας να περνούν κι επίσημα στα χέρια της γερμανικής Fraport.

Facebook Comments