«Κάποιοι θέλουν το Grexit για να καταστρέψουν το ευρώ» δήλωσε με νόημα την Τετάρτη στο ολλανδικό κοινοβούλιο ο πρόεδρος του Eurogroup, και ολλανδός ΥΠΟΙΚ, Γερούν Ντάισελμπλουμ προτρέποντας τους Ολλανδούς βουλευτές να στηρίξουν τη συμφωνία.

Ο Ολλανδός πολιτικός εξήρε τη στάση της Αθήνας, αναφέροντας μάλιστα ότι «η σημερινή ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε ήδη περισσότερα μέτρα από ό,τι η προηγούμενη κυβέρνηση».

«Η Ελλάδα έχει δει δεκαετίες κακών πολιτικών και 6 μήνες απόλυτου χάους» ανέφερε δε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. Ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε δε ότι «πολλά κέρδη των μονοπωλίων στην Ελλάδα, πληρώνονται από τον ελληνικό πληθυσμό».

«Μπορεί να πετύχει το πρόγραμμα; Ναι. Κοιτάξτε την Ισπανία, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία ακόμη και την Ελλάδα έως τον Ιανουάριο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντάισελμπλουμ απευθυνόμενος στους ολλανδούς νομοθέτες.

Όσον αφορά τη στάση του ΔΝΤ, δήλωσε ότι «πρέπει να αποδεχθούμε ότι το Ταμείο δεν μπορούσε να λάβει απόφαση (για την Ελλάδα) έως τον Οκτώβριο, αλλά δεν μπορώ να εγγυηθώ την συμμετοχή του στο πρόγραμμα βοήθειας».

«Το ΔΝΤ σέβεται το γεγονός ότι τα κράτη – μέλη του ευρώ αρνούνται ονομαστική ελάφρυνση του χρέους. Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το Ταμείο απαίτησε παράταση (της εξυπηρέτησής του) για 60 χρόνια» πρόσθεσε. O επικεφαλής Ευρωομάδας εκτίμησε πάντως ότι το Ταμείο και τα κράτη – μέλη της Ευρωζώνης θα καταλήξουν σε συμφωνία για τη συμμετοχή του στο τρίτο πρόγραμμα στήριξης.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ξεκαθάρισε δε ότι «η ελληνική συμφωνία δεν ήταν ένας εύκολος συμβιβασμός ούτε για την ολλανδική κυβέρνηση».

Facebook Comments