Μια νέα σειρά αδύναμων μακροοικονομικών στοιχείων για την Κίνα, ήρθαν να επιδράσουν σε ένα πλήρως αρνητικό κλίμα για τις αγορές καθώς όλοι οι δείκτες βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη ανησυχία για τις επόμενες εβδομάδες.

Αναλυτές μεγάλων επενδυτικών τραπεζών αυξάνουν τους στόχους τους για το μέγεθος μιας πιθανής διόρθωσης ενώ οι μεγάλοι επενδυτές πωλούν δίχως αύριο. Ασία και Ευρώπη καταρρέουν ενώ πολύ σημαντικές διασπάσεις έχουμε και στη Wall Street η οποία αναμένεται να πάρει σειρά. Σύμφωνα με στοιχεία της Barclays, οι εκροές κεφαλαίων από την κινεζική οικονομία και το κινεζικό χρηματιστήριο αναμένεται να χτυπήσουν «κόκκινο» κατά το τρίτο τρίμηνο.

  • Το δολάριο δέχεται πιέσεις έναντι των G10 αλλά κερδίζει έδαφος έναντι των emerging & Asian currencies.
  • Νέα υψηλά μήνα για EUR/USD που πλέον βρίσκεται πάνω και από τα 1,1200.
  • Ο πανικός στις αγορές αρχίζει να αποτυπώνεται και στην κατακόρυφη άνοδο του χρυσού αλλά και την πτώση του USD/JPY.
  • Σημαντική ημέρα από πλευράς μακροοικονομικών ανακοινώσεων καθώς περιμένουμε τους δείκτες μεταποίησης PMI για Γαλλία, Γερμανία, Ευρωζώνη και Αμερική.

Ανάλυση αγοράς

Χρυσός – Άνοιγμα: 1.133 Υψηλό: 1.153 Χαμηλό: 1.132 Κλείσιμο: 1.151

21 08 15 gold

Το πολύτιμο μέταλλο σημειώνει κατακόρυφη άνοδο καθώς το δολάριο δέχεται πιέσεις και οι επενδυτές αναζητούν εκ νέου ασφαλή καταφύγια για να προστατευτούν από την πτώση της Κίνας αλλά και των υπολοίπων αγορών. Η δημοσίευση των τεράστιων αγορών από μεγάλο hedge fund manager που αναφέραμε και στο ForexReport.gr, έγινε λίγες ημέρες πριν από τη μεγάλη άνοδο. Τεχνικά, υπάρχει μια πολύ σημαντική ανάκαμψη των τεχνικών δεικτών αλλά αυτό αφορά στο βραχυπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα καθώς μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα η τάση παραμένει πτωτική. Αναμένουμε μια κίνηση προς την περιοχή των $1.190-$1.200 όπου θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάποιες πιέσεις και στη συνέχεια νέο αγοραστικό ενδιαφέρον. Δοκιμάζουμε intraday long τοποθετήσεις αποφεύγοντας τις πωλήσεις όσο η Κίνα καταρρέει.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1.150                   1.190
1.138                   1.200
1.130                   1.215
1.119                   1.228

Facebook Comments