Οι κινεζικές αγορές ξεκινούν την εβδομάδα ακόμα πιο επιθετικά καθώς όλοι οι βασικοί δείκτες βρίσκονται σχεδόν στο απόλυτο limit down του -10% με αποτέλεσμα να «τραβούν» πτωτικά όλες τις ασιατικές αγορές, τα futures της Wall Street ενώ αιματηρό αναμένεται και το άνοιγμα στην Ευρώπη.

Το extreme positioning unwinding όπως είναι γνωστή η διαδικασία που παρακολουθούμε, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται μπροστά σε μια νέα πιθανή φάση κατάρρευσης και για μια ακόμα φορά γεννάται το ερώτημα: θα έχουμε μαζική στήριξη από τις κεντρικές τράπεζες ή η φούσκα χρέους θα σπάσει συμπαρασύροντας τα πάντα; Αξίζει μνείας, το γεγονός ότι την ώρα που ο κόσμος βρίσκεται σε ένα κρίσιμο μεταίχμιο, στην Ελλάδα εξακολουθούμε να βρισκόμαστε στη δική μας ουτοπία και να ασχολούμαστε συνεχώς με πράγματα καμίας απολύτως αξίας και σπουδαιότητας.

  • Από τεχνικής σκοπιάς, όλοι οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες βρίσκονται σε πιθανό μακροπρόθεσμο bear market.
  • H PBOC αναμένεται να παράσχει και νέα στήριξη προς τις αγορές αλλά είναι εμφανές ότι αυτό δεν είναι αρκετό. Νέες κινήσεις ετοιμάζουν οι κινεζικές Αρχές.
  • Μικτή παραμένει η κίνηση του δολαρίου καθώς χάνει έδαφος έναντι των βασικών νομισμάτων και ενισχύεται έναντι των αναδυόμενων και ασιατικών νομισμάτων.
  • Εμφανής η στροφή των επενδυτών στα ασφαλή καταφύγια.
  • Καμία σημαντική οικονομική ανακοίνωση για τη σημερινή συνεδρίαση.

Ανάλυση αγοράς

S&P 500 – Άνοιγμα: 2.025 Υψηλό: 2.028 Χαμηλό: 1.967 Κλείσιμο: 1.969

24 08 15 spx

Ο αμερικανικός δείκτης ολοκλήρωσε την περασμένη εβδομάδα με τις χειρότερες απώλειες των τελευταίων τεσσάρων ετών και με τη μακροπρόθεσμη τεχνική εικόνα να είναι κοντά σε μια πλήρη ανατροπή. Οι πιέσεις συνεχίζονται στο ξεκίνημα της εβδομάδας και μια πρώτη προσπάθεια εμφάνισης αγοραστών αναμένουμε στην περιοχή των 1.880 μονάδων. Αν και στα επίπεδα της στήριξης μπορεί να υπάρξουν μικρά intraday long θα επιμείνουμε να είμαστε με την πλευρά των πωλητών καθώς αυτοί έχουν μεγαλύτερη δύναμη. Βασικός στόχος είναι οι 1.760 μονάδες. Ανοδικές αντιδράσεις στο εύρος των 45-60 μονάδων θα τις χρησιμοποιήσουμε για νέες δυνατές πωλήσεις.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1.900                   1.940
1.880                   1.970
1.845                   2.000
1.820                   2.020

Facebook Comments