Οι πολίτες θα πληρώσουν Ειδικό Φόρο Τσίπρα και γι’ αυτό επισπεύδει τις εκλογές δήλωσε στο Mega η Φώφη Γεννηματά εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό, τον οποίο κατηγόρησε ότι «πέταξε λευκή πετσέτα» στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

«Φοβάται τη στιγμή που θα έρθει ο λογαριασμός στον πολίτη… 14 δισεκ. ευρώ θα πληρώσουν οι πολίτες ως αποτέλεσμα των λαθών του και της συμφωνίας που υπέγραψε άνευ όρων. Θα πληρώσουν Ειδικό Φόρο Τσίπρα, γι’ αυτό βιάζεται τις εκλογές για να μη φτάσει σε αυτό το σημείο» ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η κ. Γεννηματά κράτησε όμως και σαφείς αποστάσεις από τη ΝΔ, δηλώνοντας ότι «επιχειρεί να καθυστερήσει τις εκλογές για να καταλάβει ο κόσμος τι έχει συμβεί, αλλά υπάρχει κόστος από τις καθυστερήσεις, θα έρθει νέος λογαριασμός με τις εκλογές.»

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε δε και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου: «θα ανοίξουμε τη Βουλή για να κάνουμε τι; Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ρίξει νερό στο μύλο της απόλυτης παρακμής και του εκφυλισμού των θεσμών». «Κτίστηκαν καριέρες πολιτικές και προσωπικές πάνω στο αντιμνημόνιο» δήλωσε δε με νόημα.

Η Φώφη Γεννηματά επισήμανε ότι μετεκλογικά η νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί πρέπει να έχει τη μεγαλύτερη λαϊκή υποστήριξη με δεσμευτική συμφωνία και με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και οδικό χάρτη. «Ζητήσαμε την αλλαγή του εκλογικού νόμου (σ.σ με κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών) ώστε να προκύψουν ισχυρές κυβερνήσεις συνεργασίας» σχολίασε.

Εξάλλου, η κ. Γεννηματά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΚΙΔΗΣΟ και ΔΗΜΑΡ εξηγώντας ότι το ΠΑΣΟΚ ότι έχει πάρει αποφάσεις για διεύρυνση, ανασυγκρότηση και διαμόρφωση τρίτου εναλλακτικού πόλου στο συνέδριό του. «Ενότητα, ανανέωση διεύρυνση» είναι το τρίπτυχο του ΠΑΣΟΚ σημείωσε. 

Facebook Comments