Για να μπορέσουν να αποκαλυφθούν σοβαρές παθογένειες της Κοινωνίας και των Ανθρωπίνων Σχέσεων, θα πρέπει να υπάρξουν μεγάλα και αποκαλυπτικά γεγονότα. Αυτό συνέβη με την Πανδημία, η οποία λειτούργησε ως ένα τεράστιο φως που ήρθε να ξεσκεπάσει και να αποκαλύψει τα μεγάλα προβλήματα που συσσωρεύονται δεκαετίες στην χώρα.

Ήρθε να φωτίσει τα μεγάλα προβλήματα που ως άτομα, έχουμε. Προβλήματα παιδείας, ψυχολογικά προβλήματα, προβλήματα αποτύπωσης της κοινής λογικής. Το φως στις σκοτεινές πτυχές της ανθρώπινης ζωής έβγαλε από τα σκοτάδια και έφερε στην καθημερινότητα τη μισαλλοδοξία, τον φανατισμό, την έλλειψη παιδείας και κοινωνικής μόρφωσης, τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή η Κοινωνία.

Η Ελληνική Κοινωνία βρίσκεται σε βαθύ αποπροσανατολισμό και πληρώνει αδυσώπητα και με θανάτους την χαλασμένη της πυξίδα που δείχνει τα ευρωπαϊκά κράτη. Ο επαρχιωτισμός της, εμπλουτισμένος με συντηρητισμό και χαμηλό επίπεδο κοινωνικής μόρφωσης, δυστυχώς κρατάνε τη χώρα στις τελευταίες θέσεις των περισσότερων κοινωνικών δεικτών ευημερίας, παιδείας, οικονομικής επιτυχίας. Εσχάτως και στην τελευταία θέση σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση στο ποσοστό των εμβολιασμών. Εκεί ακολουθούμε τα Βαλκανικά κράτη και έτσι εύκολα τίθεται το ερώτημα, μήπως τελικά ανήκουμε στην Βαλκανική και όχι στην Ευρώπη;

Θα μου πείτε και σε άλλα Κράτη παρατηρούμε παρόμοια φαινόμενα κοινωνικού ευτελισμού. Σωστά. Όμως η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα και επαιρόμαστε για το αρχαίο παρελθόν μας και τους σπουδαίους επιστήμονες, καλλιτέχνες, συγγραφείς, ποιητές  που εξάγαμε κατά καιρούς στα πέρατα της οικουμένης. Δεν θα έπρεπε αυτή η χώρα να είναι αντιμέτωπη με κύματα ανθρώπινης ηλιθιότητας, χαμηλών δεικτών επιτυχιών και έντονων φαινομένων μισανθρωπισμού και φανατισμού συμπεριλαμβανομένου του θρησκευτικού φονταμενταλισμού.

Κάθε ημέρα ένα γεμάτο πούλμαν πέφτει σε έναν γκρεμό και ο μισός πληθυσμός είναι ανεμβολίαστος.

Γονείς, δηλαδή, ο σοβαρότερος ρόλος που αναλαμβάνει κάποιος στη ζωή του, εγκαλούν εκπαιδευτικούς και ζητάνε ως… αυτόχθονες ιθαγενείς Έλληνες αποζημιώσεις από εκπαιδευτικούς, γιατί απλά εφαρμόζουν τους νόμους προστασίας της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας.

Τσαρλατάνοι παρασέρνουν προς ίδιον όφελος συμπολίτες να αρνούνται τον εμβολιασμό, υποσχόμενοι ότι θα μπορέσουν να ζήσουν σε ένα μποστάνι χωρίς δουλειά και προφανώς χωρίς υγεία.   

Καθηγητής σε μουσικό σχολείο, 40 ετών, πατέρας 2 παιδιών αρνήθηκε την διασωλήνωση, γιατί κορωνοϊός δεν υπάρχει, είναι μια απλή γρίπη και τελικά πέθανε! Και άφησε 2 παιδιά ορφανά. Επέλεξε να πεθάνει. Αυτά τα παιδιά με ποιες αντιλήψεις θα μεγαλώσουν; Ότι κάποιοι κακοί, προφανώς ο Μπιλ Γκέιτς και ο Σόρος (οι αγαπημένοι κακοί των ψεκασμένων) ευθύνονται για τον θάνατο του πατέρα του; Ή ότι ο πατέρας τους απλά ήταν κοινωνικά αμόρφωτος και το πλήρωσε με τη ζωή του;

Στους εορτασμούς στην Θεσσαλονίκη για την εορτή του Αγίου Δημητρίου, οι πιστοί πήγαιναν χωρίς μάσκες να προσκυνήσουν ένα τζάμι και μια εικόνα και να φιλήσουν το τζάμι που είχαν φιλήσει πριν εκατοντάδες, υποστηρίζοντας ότι μέσα στην εκκλησία ακόμα και η σκόνη είναι αγιασμένη! Και εύκολα διερωτάσαι: μα καλά, αν η Εκκλησία Α.Ε. ήξερε τον τρόπο για να σωθούμε από την πανδημία, γιατί δεν τον πατεντάρισε να βγάλει χρήματα και να γίνει ανά τον κόσμο διάσημη; Να πάρει και ένας εκπρόσωπος της ένα Nobel. Ας μην έβγαζε εμβόλιο, βρε παιδί μου που μπορεί να έχει και 5G τσιπάκι σε υγρή μορφή (η χημεία στα καλύτερα της), ας έβγαζε κάτι άλλο. Το αποτέλεσμα ίδιο θα ήταν. Θα έσωζε ζωές.  

Στην ίδια γραμμή του διαποτισμού της κοινωνίας με μισαλλοδοξία και σκοταδισμό, δηλαδή, παραμερισμό της Παιδείας, του Διαφωτισμού και της Επιστήμης, βρίσκονται και τα σοβαρότερα θέματα που συνέβησαν τους τελευταίους μήνες.

Η δολοφονία της Καρολάϊν, η επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα και τελευταίο η εκτέλεση με καταιγισμό 40 σφαιρών του ανήλικου Ρομά από αστυνομικούς.

Μια κοινή γραμμή διαπερνά και τα τρία περιστατικά: η έλλειψη συνείδησης που ξεκινά με την έλλειψη εκπαίδευσης και μόρφωσης ότι το πολυτιμότερο αγαθό είναι η ζωή και η προστασία της. Προσέξτε. Σε κανένα από αυτά τα περιστατικά, οι δράστες δεν είναι ψυχικά ασθενείς ή έστω διαταραγμένοι. Έχουν απολύτως σώας τας φρένας. Σημαίνει ότι γνώριζαν τί έπρατταν. Ο περίφημος Μπάμπης, η Κακαράντζουλα που συμβουλευόταν χαρτορίχτες, μάγισσες και αστρολόγους για τη ζωή συνανθρώπων της και βέβαια οι αστυνομικοί που ενώ γνώριζαν ότι στο αμάξι επέβαιναν άοπλοι και έλαβαν σαφείς εντολές να μην συνεχίσουν την καταδίωξη, επέλεξαν να συνεχίσουν με τα γνωστά αποτελέσματα.

Η Ελληνική Κοινωνία βρίσκεται, λοιπόν, σε έναν βαθύ και εντελώς αχαρτογράφητο αποπροσανατολισμό. Το αυτονόητο χρειάζεται πλέον υπερπροσπάθεια για να προστατεύεται. Εάν δεν γίνουν συθέμελες αλλαγές στους βασικούς πυλώνες της κοινωνίας που είναι η Παιδεία για όλους και η αλλαγή στον προσανατολισμό της Εκπαίδευσης, τότε δεν έχουμε μεγάλες ελπίδες να δομήσουμε μια ανθρώπινη Κοινωνία, με Λογική Σκέψη και Κριτική Απόφαση για τη Ζωή μας. 

Facebook Comments