Για ένα δύσκολο λειτουργικό περιβάλλον κάνει λόγο η γερμανική Deutsche Bank AG (DB) σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι οι σωρευτικές επιπτώσεις από τους προτεινόμενους κανονισμούς για το τραπεζικό σύστημα είναι δύσκολο να προβλεφθούν, κάτι που δημιουργεί σημαντική αβεβαιότητα στις αγορές και την πραγματική οικονομία.

Μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση της τράπεζας οι συνδιευθύνοντες σύμβουλοι Anshu Jain και Juergen Fitschen επανέλαβαν τη δέσμευση της τράπεζας σε ένα παγκόσμιο τραπεζικό μοντέλο το οποίο περιλαμβάνει δραστηριότητες επενδυτικής και λιανικής τραπεζικής.

Καθώς αυτό το μοντέλο εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα των πελατών της τράπεζας, του χρηματοοικονομικού συστήματος και της ευρωπαϊκής οικονομίας, η τράπεζα “θα συνεχίσει να συμμετέχει εποικοδομητικά στην πολιτική συζήτηση για νέους τρόπους σταθεροποίησης του χρηματοοικονομικού συστήματος, κάνοντας συγκεκριμένες προτάσεις για το ρυθμιστικό πλαίσιο και στρέφοντας την προσοχή σε τυχόν ακούσιες συνέπειες της προτεινόμενης νομοθεσίας”, δήλωσε ο Fitschen.

Η τράπεζα είναι σε καλό δρόμο για τη μείωση των δαπανών της στο πλαίσιο του σχεδίου που ανακοίνωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ το ισχυρό πρώτο τρίμηνο “έχει δώσει ώθηση” για το υπόλοιπο του έτους, δήλωσε ο Fitschen.

Παράλληλα, τα μέτρα ενίσχυσης της απόδοσης στους τομείς των περιουσιακών στοιχείων και διαχείρισης πλούτου έχουν σημειώσει “ικανοποιητική πρόοδο” αν και θα χρειαστεί χρόνος μέχρι αυτό να αποτυπωθεί πλήρως στα λειτουργικά αποτελέσματα των μονάδων, όπως δήλωσε, επιβεβαιώνοντας τους επιχειρηματικούς στόχους για την περίοδο μέχρι το 2015 και για τις τέσσερις επιχειρηματικές μονάδες.

Η Deutsche Bank είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στην Ευρώπη με βάση τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία μετά την HSBC Holdings PLC (HBC).

Facebook Comments