Την πεποίθησή του ότι η πρώτιστη κυβερνητική προτεραιότητα οφείλει να είναι η οικονομική ανάπτυξη εξέφρασε, σήμερα, ο πρόεδρος της ιταλικής ένωσης βιομηχάνων Confindustria Τζόρτζιο Σκουίντσι, μιλώντας ενώπιον ιταλών επιχειρηματιών στην πρωτεύουσα.

«Ο στόχος μας τώρα πρέπει να είναι μόνον ένας: να επιτρέψουμε στην ανάπτυξη», δήλωσε ο Σκουίντσι, για τον οποίο «οι βόρειες περιφέρειες της χώρας είναι στο χείλος του γκρεμού, υπάρχει κίνδυνος ολόκληρη η χώρα να γυρίσει μισό αιώνα πίσω».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των ιταλών βιομηχάνων «στις βόρειες περιοχές της χώρας η μεγάλη προσπάθεια που έχει ως στόχο την ανάπτυξη και στην απασχόληση, αποκτά τα χαρακτηριστικά πραγματικής μάχης για επιβίωση».

Στην συνέλευση της Confindustria έγινε εκτενής αναφορά στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης: από το 2007 το ΑΕΠ της Ιταλίας έχει συρρικνωθεί κατά 7%, έχουν αναγκαστεί να κλείσουν 70.000 επιχειρήσεις και οι άνεργοι ξεπέρασαν τα 3 εκ.

Παρεμβαίνοντας στην συνέλευση της Ένωσης Ιταλών Βιομηχάνων, ο πρωθυπουργός της χώρας Ενρίκο Λέτα υπογράμμισε: «Γνωρίζω και μπορώ να πω ένα μόνο πράγμα: η αποστολή μας είναι δύσκολη, όπως και το χρέος μας. Αισθάνομαι το βάρος της ευθύνης και των προσδοκιών. Είναι πολύ κρίσιμη αποστολή. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε, αλλά θα βάλουμε, οπωσδήποτε, τα δυνατά μας».

Facebook Comments