Εμπλοκή προέκυψε το απόγευμα στο διορισμό του τραπεζίτη της Eurobank Μιχάλη Κολακίδη στη θέση του αναπληρωτή CEO της Τράπεζας Κύπρου. Ο κ. Κολακίδης έστειλε επιστολή το απόγευμα ενημερώνοντας ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί τη θέση, καθώς υπάρχει διαφωνία για τους όρους του συμβολαίου.

Ο κ. Κολακίδης ζητούσε μεσοπρόθεσμο συμβόλαιο ενώ η αρχή εξυγίανσης, η Κεντρική Τράπεζα, είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορεί να προσφερθεί εργοδότηση πέραν των μηνών που χρειάζονται μέχρι τη γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας, όπως αναφέρει και το μνημόνιο.

Στην επιστολή ο κ. Κολακίδης εισηγείται όπως διοριστεί άτομο από την υφιστάμενη διευθυντική πυραμίδα της Τράπεζας, ώστε να υπάρχει ομαλή μετάβαση στην πρώτη γενική συνέλευση των νέων μετόχων της Τράπεζας.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο διοικητής της ΚΤ συγκάλεσε σύσκεψη με διοικητικά στελέχη της Τρ. Κύπρου για αξιολόγηση της κατάστασης.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι ο διορισμός του Χρίστου Χρίστου, που ήταν ένας από τους δύο επικρατέστερους υποψηφίους που εντόπισε η επιτροπή διορισμών του ΔΣ της Τρ. Κύπρου.

Στη χθεσινή ψηφοφορία η υποψηφιότητα του κ. Χρίστου μειοψήφισε αλλά εντός του ΔΣ υπάρχουν ισχυρές απόψεις ότι ο πρώην τραπεζίτης της European Bank of Reconstruction and Development θα μπορούσε να φέρει εις πέραν την αποστολή, αφού έχει μεγάλη εμπειρία σε αναδιαρθρώσεις εταιρειών.

Facebook Comments