Συνέχεια στο “ράλι” της Τετάρτης δίνει σήμερα η Wall Street, καταγράφοντας πλέον κέρδη από τις αρχές της εβδομάδας.
Την επενδυτική αισιοδοξία τροφοδοτούν οι ενδείξεις πως τα μέτρα που λαμβάνει η Κίνα για τη σταθεροποίηση της οικονομίας και του χρηματιστηρίου της μπορεί και να αποδίδουν. Περαιτέρω ώθηση πρόσφερε η ανοδική αναθεώρηση των στοιχείων για το αμερικανικό ΑΕΠ β τριμήνου.
 
Δείκτες 
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 279 μονάδες (1,72%) και βρίσκεται στις 16.566 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 91 μονάδων (1,95%) και βρίσκεται στις 4.790 μονάδες. Ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 37 μονάδων (1,93%) και βρίσκεται στις 1.978 μονάδες. Σημειώνεται ότι χθες οι δείκτες της Wall Street σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο από το 2011.
 
Στα μάκρο της ημέρας, η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε το δεύτερο τρίμηνο με ταχύτερο ρυθμό απ’ ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί καθώς οι επιχειρήσεις ενίσχυσαν τις επενδύσεις τους και τα αποθέματα τους, όπως έδειξαν τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας. 
Ξεχωριστά, αύξηση 0,5% των μεταπωλήσεων κατοικιών τον Ιούλιο ανακοίνωσε η Εθνική Ένωση Μεσιτών των ΗΠΑ μετά την ανοδική αναθεώρησή των στοιχείων του Ιουνίου. 

Facebook Comments