Ό,τι σου είπε, έκανε το ακραία αντίθετο. Θα σκίσει μνημόνια είπε, τελικά τα άσκησε. Δημοψήφισμα είπε, εντάξει είπες, ΟΧΙ του είπες, εκείνος υπέγραψε μνημόνιο. ΕΝΦΙΑ τέλος είπε, καμιά σύνταξη κάτω, αυξήσεις μισθών, ακύρωση του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Τώρα λέει να τον ψηφίσεις για να εφαρμόσει τα αντίθετα.
 
Ποιο ανθρώπινο δυναμικό διαθέτει; Ο Παππάς μόνος του δεν μπορεί να κυβερνήσει τη χώρα όσο ο ίδιος παίρνει αποφάσεις, που με τη σειρά τους του παίρνουν πολύ χρόνο. Πόσο πιο βάρβαρη θα ήταν η ολοκλήρωση του δεύτερου προγράμματος; Επέρχεται λαίλαπα, κάτι που δεν σου λέει. Ποιος θα διαχειριστεί την υλοποίηση; Δεν θα συνεργαστεί με κανέναν, λένε οι δικοί του. Δεν θα είναι πρωθυπουργός σε κυβέρνηση συνεργασίας, λέει ο ίδιος.
 
Λέει ότι δεν έχει κλέψει και δεν έχει φάει. Και μάλλον έτσι είναι. Πολλά τον λες, αλλά οικονομικό απατεώνα και λαμόγιο του χρήματος, όχι. Μπορεί να μην ξέρει ποια ακριβώς, αλλά κινήθηκε ως τώρα ορμώμενος από κάποια ιδεολογία. Βεβαίως, όχι όλοι οι «α ριστεροί» μοιράζονται την ακεραιότητά του. Ακροβολίστηκαν σε χρόνο μηδέν στο δημόσιο με τον πασοκικότερο τρόπο. Και στον ΣΥΡΙΖΑ εμφιλοχωρούν λαμόγια – το λένε οι ίδιοι οι συριζαίοι.
 
Ποιοι είναι, όμως, οι συριζαίοι; Η διάσπαση ήταν επώδυνη για την Αριστερά. Χωρισμένοι σε δυο κόμματα και μιαν υπό δημιουργία συνιστώσα, οι σύντροφοι κατά βάθος πονάνε. Του λείπουν οι άνθρωποι που τον ανέδειξαν, αλλά δεν σου το λέει. Ούτε κι αυτοί το λένε, αλλά πολλοί του ΛΑΕ τον αγαπούν ακόμα. Με τη Ζωή ξεκίνησαν μαζί, δεμένοι. Αν το πρόγραμμα τελικά «δε βγαίνει», τι θα κάνει; Αν δεν είναι αυτοδύναμοι, δεν υποχρεούνται να ψηφίζουν και μνημόνια, λέει ο Βούτσης. 
 
O Παππάς δηλώνει πως η κυβέρνηση έπεσε εκ των έσω. «Δε με ρίχνει κανένας», σου είχε πει ο καταβεβλημένος, σχεδόν σε λειτουργία slow motion πρωθυπουργός ώρες πριν στην Σοφία Παπαϊωάννου, συμπληρώνοντας κι ότι είχε αποφασίσει εκλογές πριν τα μέσα Ιουλίου. 
 
Ψήφισέ με για να μοιραστώ το βάρος της εφαρμογής, σου λέει τώρα. Κι εσύ πρέπει ν’αποφασίσεις δυο τινά. Κατά πρώτον, αν πιστεύεις πως έχει τη δύναμη, την αντοχή, το σθένος, τη γνώση και τους ανθρώπους για να το κάνει. Κυριότερα όμως, αν πιστεύεις ότι αυτό που σου λέει  πραγματικά το πιστεύει.

Facebook Comments