Ένα πρωτότυπο προσχέδιο των στίχων του Μπομπ Ντίλαν για το τραγούδι του «A Hard Rains A-Gonna Fall», δημοπρατεί ο οίκος Sotheby΄s στο Λονδίνο στις 29 Σεπτεμβρίου (εκτίμηση πώλησης 150.000-200.000 λίρες).

«Τα σβησίματα και οι αναθεωρήσεις προσφέρουν μια μοναδική εικόνα της δημιουργικής διαδικασίας πίσω από ένα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του κόσμου, δεδομένου ότι αρχίζει να παίρνει την τελική του μορφή» αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου του οίκου Σόθμπις.

Όσο γι’ αυτό που προμηνύει το τραγούδι διαμαρτυρίας «Hard Rain s A-Gonna Fall», ο Ντίλαν έχει δώσει κατά καιρούς ο ίδιος ασυμβίβαστες απαντήσεις. Έχει υποστηρίξει (και επίσης αρνηθεί) ότι γράφτηκε ως απάντηση στην κρίση της Κούβας, αλλά έχει από καιρό σημειωθεί ότι για πρώτη φορά παρουσιάστηκε στο Κάρνεγκι Χολ, στις 22 Σεπτεμβρίου 1962, μερικές εβδομάδες πριν ξεσπάσει «η κρίση των πυραύλων» στην Κούβα.

Το προσχέδιο των στίχων του τραγουδιού -γραμμένοι σε γραφομηχανή-, προηγείται της παρουσίασης στο Carnegie Hall και «δείχνει μια για πάντα ότι η δομή και το θέμα είχαν ολοκληρωθεί πριν την πιθανότητα ενός πυρηνικού πολέμου».

Facebook Comments