Η INTRALOT ανακοίνωσε σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα του Α τριμήνου 2013, σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου INTRALOT αυξήθηκε κατά 2,5% σε σχέση με το Α τρίμηνο του 2012, φτάνοντας τα €355,8 εκατ. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) σημείωσαν αύξηση 32,1% φτάνοντας τα €55,1 εκατ. Τα κέρδη προ φόρων (EBT) έφθασαν τα €21,2 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 39,7% σε σχέση με το Α τρίμηνο του 2012. Τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (EAT-am) αυξήθηκαν κατά 17,4% στα €4,8 εκατ. Οι Λειτουργικές Ταμειακές Ροές αυξήθηκαν κατά 23,9% φθάνοντας τα €18,9 εκατ. το Α τρίμηνο του 2013.

Αναφορικά στη μητρική εταιρεία, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα €28,4 εκατ. μειωμένος κατά 30,4%. Tα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 46,3% φτάνοντας τα €12,4 εκατ. Τέλος, όσον αφορά στα κέρδη μετά φόρων (EAT), αυτά σημείωσαν αύξηση 101,8% και διαμορφώθηκαν στα €9,1 εκατ.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Α τριμήνου 2013, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRALOT, κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, δήλωσε: “Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα της INTRALOT κατά το Α τρίμηνο του έτους. Η Εταιρεία πέτυχε σημαντική αύξηση 32% του EBITDA, 17% της κερδοφορίας και 24% των λειτουργικών ταμειακών ροών, γεγονός που οφείλεται στην επιτυχημένη υλοποίηση της στρατηγικής που ακολουθούμε για βελτίωση της κερδοφορίας των έργων μας, καθώς και στη συνεισφορά των νέων έργων, όπως το σύστημα εποπτείας VLT στη Βικτώρια της Αυστραλίας και του αθλητικού στοιχήματος στο Αζερμπαϊτζάν.

Όσον αφορά στις πρόσφατες εξελίξεις σε σχέση με το χαρτοφυλάκιο των υφιστάμενων έργων της εταιρείας, η INTRALOT επέκτεινε το συμβόλαιο με τη Λοταρία της Νότιας Καρολίνας για 3 επιπλέον έτη, ανανέωσε την άδεια στοιχήματος στην Κύπρο, εισήλθε στην αγορά εικονικών παιχνιδιών (virtual gaming) και i-bingo στην Ιταλία και ξεκίνησε με επιτυχία το σύστημα εποπτείας VLT στο Οχάιο.

Επιπλέον, η INTRALOT είναι η μόνη διεθνής εταιρεία που πιστοποιήθηκε για τα τερματικά της από την China Sports Lottery (CSL), μία από τις δύο εθνικές λοταρίες στην πολύ σημαντική αγορά της Κίνας. Αυτό σημαίνει ότι η INTRALOT έχει λάβει τη σχετική έγκριση, ώστε να μπορεί να παρέχει τα τερματικά της στις 31 επαρχίες της χώρας, όπου η Λοταρία λειτουργεί.

Πρόσφατα η INTRALOT έγινε ο πρώτος τεχνολογικός πάροχος στις ΗΠΑ που ενσωμάτωσε διαδραστικά παιχνίδια σε πραγματικό χρόνο με βίντεο από ένα κεντρικό σύστημα σε τερματικά αυτοεξυπηρέτησης. Αυτό το σύστημα ξεκίνησε στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ (Washington D.C.) τον προηγούμενο μήνα και αναμένεται να ξεκινήσει και στην Λοταρία του Αϊντάχο τον Ιούλιο. Τα πρώτα αποτελέσματα από αυτά τα παιχνίδια είναι πολύ θετικά.

Όπως αναφέραμε και στην ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων της Εταιρείας για το 2012, ενεργούμε προς την αναχρηματοδότηση του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, το οποίο λήγει στο τέλος του 2013. Αυτή είναι μία διαδικασία η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του Β τριμήνου του 2013.

Κλείνοντας, θα ήθελα να υπογραμμίσω το σταθερό μας στόχο για βελτίωση της κερδοφορίας και των ταμειακών ροών από τα υφιστάμενα έργα και επιλεκτική αξιοποίηση νέων ευκαιριών. Τέτοιες ευκαιρίες στον τομέα της τεχνολογίας και της διαχείρισης παιχνιδιών παρουσιάζονται στη Βραζιλία και το Βιετνάμ, καθώς και στην Ελλάδα, όπου συμμετέχουμε στη διαδικασία για την παραχώρηση της 20ετούς άδειας για την αποκλειστική διοργάνωση και διεξαγωγή του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος στη χώρα.”

Facebook Comments