H ΓΣΕΕ καταγγέλλει ως παράνομη απόφαση του Κολλεγίου Αθηνών, η διοίκηση του οποίου προχώρησε σε μείωση κατά 20% των αποδοχών των εκπαιδευτικών του και παράλληλα στην κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η συγκεκριμένη απόφαση είναι παράνομη καθώς όπως έχει γνωματεύσει και η νομική υπηρεσία της Συνομοσπονδίας οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων δεν δικαιούνται, με βάση όσα προβλέπει το νομοθετικό πλαίσιο, να καταργήσουν τα δώρα που λαμβάνουν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, η απόφαση του Κολλεγίου Αθηνών έχει και πολιτικό χαρακτήρα καθώς είναι γνωστές οι στενές σχέσεις της διοίκησής του με την κυβερνητική εξουσία και η στόχευση της συγκεκριμένης ενέργειας, δεν είναι άλλη από την επέκταση της κατάργησης των δώρων και του επιδόματος αδείας στον ιδιωτικό τομέα.

Η ανακοίνωση σημειώνει ότι το Κολλέγιο Αθηνών αφενός μεν δεν έχει υποστεί μειώσεις μαθητών και αφετέρου τα τελευταία χρόνια έχει αυξήσει τα δίδακτρά του κατά περίπου 30%.

Η ΓΣΕΕ ζητά την άμεση παρέμβαση των Υπουργών Παιδείας και Εργασίας για να ανακληθεί η απόφαση της διοίκησης του Κολλεγίου Αθηνών να καταργήσει το 13ο και το 14ο μισθό και να τροποποιήσει μονομερώς και βλαπτικά τους όρους εργασίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Δηλώνει, επίσης, πως θα συνδράμει με κάθε πρόσφορο πολιτικό και νομικό τρόπο την ΟΙΕΛΕ και το πρωτοβάθμιο σωματείο των συναδέλφων για να ανατραπεί η απόφαση αυτή που ναρκοθετεί τις εργασιακές σχέσεις σε ολόκληρο τον ιδιωτικό τομέα.

Facebook Comments