Προειδοποιεί με υποβάθμιση τη Γαλλία η Standard & Poor΄s

Reuters

«Η κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ θα πρέπει να προχωρήσει στις κρατικές περικοπές που έχει εξαγγείλει για να μην επηρεαστεί ο βαθμός της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας» αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poors, όπως μεταδίδει το Reuters.

Σημειώνεται πως ο S&P διατηρεί την αξιολόγηση της Γαλλίας στη βαθμίδα "ΑΑ+" εφόσον ο δείκτης του δημόσιου χρέους δείξει ότι σταθεροποιείται.

"Εκτιμούμε πως ο προϋπολογισμός του 2014 θα πρέπει να περιλαμβάνει νέα μέτρα, ώστε η Γαλλία να μειώσει περαιτέρω το έλλειμμά της", τονίζει ο οίκος, εκτιμώντας ταυτόχρονα πως η γαλλική οικονομία θα παραμείνει δέσμια της ύφεσης για φέτος, με μια ήπια ανάπτυξη να αναμένεται το 2014.

Ειδικότερα, ο οίκος τοποθετεί στο 0,2% την ύφεση της γαλλικής οικονομίας για φέτος και ανάπτυξη 0,6% την επόμενη χρονιά, ενώ εκτιμά ότι η Γαλλία θα μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού στο 3,3% του ΑΕΠ το επόμενο έτος από 3,8% αυτό το έτος.  Η πρόβλεψη της είναι ελαφρώς πιο απαισιόδοξη σε σύγκριση με την εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.