Η Εθνική πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να ξεπεράσει την τελευταία φάση της ύφεσης της ελληνικής οικονομίας, αναφέρει η Citigroup στην τελευταία της ανάλυση για την τράπεζα, επικρίνοντας την ότι δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες εξαγοράς των θυγατρικών ξένων τραπεζών στη χώρα, οι οποίες δόθηκαν ανακεφαλαιοποιημένες.

Σύμφωνα με τη Citigroup, η Εθνική συνεχίζει να επωφελείται από τα πλεονεκτήματα που έχει έναντι των ανταγωνιστών της, όπως το χαμηλό κόστος καταθέσεων, με τις δραστηριότητες της να εμφανίζονται ανθεκτικές.

Η Citi συμφωνεί με την διοίκηση της Εθνικής ότι είναι κεντρικής σημασίας η ανακεφαλαιοποίηση και η αποφυγή των cocos. Κατά την εκτίμηση του οίκου, η Εθνική πρέπει να δείξει την ικανότητά της να αντέξει τις τελευταίες φάσεις της ελληνικής οικονομικής κρίσης και, σε ότι αφορά τα cocos, να αποφύγει έναν «φαύλο κύκλο» όπου το πολύ υψηλό κόστος των cocos (που ξεκινά από το 7% και φθάνει στο 9,5%) εμποδίζουν την ικανότητα για οργανική δημιουργία κεφαλαίων. Θεωρεί πως το κλίμα είναι το κατάλληλο ώστε η ΕΤΕ θα εξετάσει πώληση περιουσιακών στοιχείων.

Facebook Comments