• Πιθανή άνοδος του δολαρίου αν η καταναλωτική εμπιστοσύνη αυξήσει τις προσδοκίες για μείωση του QE από τη Fed
• Πωλήσεις στο γεν κατά τη συνεδρίαση των ασιατικών αγορών – διόρθωση μετά από τρεις ημέρες επιθετικής ανόδου

Το ήσυχο οικονομικό ημερολόγιο στην Ευρώπη διαδέχεται ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης για το Μάιο στις ΗΠΑ. Οι αναλυτές περιμένουν βελτίωση του δείκτη για δεύτερο διαδοχικά μήνα στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών.

Η αυξημένη συσχέτιση ανάμεσα στο δολάριο και την απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου φέρνει στο επίκεντρο τις προοπτικές της νομισματικής πολιτικής της Fed. Έχοντας υπόψη το παραπάνω, μια αισιόδοξη μέτρηση μπορεί να μειώσει τις προσδοκίες για τις μηνιαίες αγορές assets από τη Fed και να ενισχύσει το δολάριο. Η ροή αμερικανικών ανακοινώσεων από τα τέλη του Μάρτη τείνει να κινείται σε χαμηλότερα επίπεδα από τις προσδοκίες της αγοράς και η τεχνική εικόνα του δολαρίου αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για ένα καθοδικό σενάριο.

Το γεν υποχώρησε κατά τη συνεδρίαση των ασιατικών αγορών, με πτώση κατά 0,8% κατά μέσο όρο έναντι των βασικών νομισμάτων. Δεν προέκυψε σαφής καταλύτης για την πτώση του, δείχνοντας πιθανή διόρθωση μετά από τρεις διαδοχικές, κερδοφόρες συνεδριάσεις που οδήγησαν το νόμισμα σε υψηλά μήνα.

Facebook Comments