Διαβάζω με τυχαία σειρά ορισμένες από τις 127 δράσεις που πρέπει να υλοποιήσει τον Οκτώβριο – φέτος – η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές και για τις οποίες δεν θα ακούσετε ούτε λέξη κατά την προεκλογική περίοδο:
  • Έκδοση εκκαθαριστικών σημειωμάτων ΕΝΦΙΑ 2015
  • Θέσπιση (νέων) ισοδύναμων μέτρων για την πλήρη αντιστάθμιση (πάνω από 1 δις.) επιπτώσεων εφαρμογής δικαστικής απόφασης για τα συνταξιοδοτικά μέτρα του 2012.
  • Φορολογικό αγροτών. Αύξηση συντελεστή φορολογησής τους στο 26%, κατάργηση αγροτικού πετρελαίου.
  • Συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση
  • Λήψη μη αναστρέψιμων μέτρων για την ιδιωτικοποίηση της ΑΔΜΙΕ.
  • Μεταρρύθμιση του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο.
Θα πει κάποιος και τώρα γελάμε.. Ή κλαίμε θα έλεγα, καθώς ή τα υλοποιείς και προχωράς στην αξιολόγηση και παίρνεις τα 3 δις. δόση με τα οποία θα πληρώσεις μέρος των οφειλομένων προς τον ιδιωτικό τομέα, πιθανότατα ανοίγεις όλες τις γραμμές ρευστότητας από την ΕΚΤ και ελπίζεις σε μια λύση για το χρέος εντός του έτους ή απλά μετράς ευρώ ευρώ αν μπορείς να πληρώσεις το Δημόσιο και την διεξαγωγή νέων εκλογών.
 
Τρίτη λύση δεν υπάρχει.
 
Αυτό δεν θα το ακούσουμε τώρα. Αλλά ελπίζουμε, κατά την ελληνική συνήθεια, να συζητηθεί και να ληφθεί υπόψει αμέσως μετά τις εκλογές, κατά τον σχηματισμό κυβέρνησης.
 
Εντελώς.. τυχαία κάθε ένα από τα μέτρα που επέλεξα να δώσω έμφαση, αφορούν και μια σημαντική ομάδα του εκλογικού κοινού.
Οι ιδιοκτήτες ακινήτων συνέβαλαν σύμφωνα με κάποιους σε σημαντικό βαθμό στην επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου, χωρίς απαραίτητα να ανήκουν ιδελογικά στον χώρο του.
 
Οι δικαστικοί, που περιμένουν να πάρουν πίσω τις μειώσεις στις συντάξεις του 2012, είναι γνωστοί για τους αντιμνημονιακούς αγώνες τους, ενώ στις αγροτικές περιοχές θριάμβευσε το ποσοστό του «ΟΧΙ» στο πρόσφατο δημοψήφισμα.
 
Για τις συντάξεις ούτε λόγος δεν θα ακουστεί σε αυτή την προεκλογική περίοδο, για πιθανή ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΙΕ το ίδιο, ενώ για τους μισθούς στο Δημόσιο καλύτερα να δαγκώσει ένας πολιτικός την γλώσσα του παρά να πει μια κουβέντα..

Facebook Comments