Η Ελληνική Τράπεζα πέτυχε τη μείωση των ζημιών το 2012 στα 23,4 εκατ. ευρώ έναντι 101 εκατ. ευρώ το 2011, δήλωσε στη γενική συνέλευση των μετόχων ο πρόεδρός της Ανδρέας Παναγιώτου.

Ο κ. Παναγιώτου και ο εκτελεστικός πρόεδρος, Μάκης Κεραυνός, τόνισαν τη σημαντική αύξηση που παρουσιάζουν τα προ προβλέψεων κέρδη της Τράπεζας.

Η Ελληνική Τράπεζα διατηρεί βασικά ίδια κεφάλαια 8,6%, ελαφρώς πιο κάτω από το όριο του 9% που θα πρέπει να υπάρχει μέχρι το τέλος του 2013. Ο κ. Κεραυνός αμφισβήτησε τα νούμερα της Pimco για τις κεφαλαιακές ανάγκες της Ελληνικής και δεν απέκλεισε τη λήψη νομικών μέτρων για το ζήτημα, σε συνεργασία με την ΚΤΚ.

Η Τράπεζα δεν έχει ζητήσει κρατική στήριξη και ευελπιστεί να καλύψει το κεφαλαιακό της κενό με ρυθμίσεις που αφορούν τα αξιόγραφα της. Ο κ. Παναγιώτου είπε χθες στη συνέλευση ότι η Τράπεζα θα ενημερώσει εντός των επόμενων εβδομάδων για τα βήματα που θα γίνουν με στόχο την ενίσχυση των κεφαλαίων της.

Ο κ. Κεραυνός εξέφρασε ανησυχίες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον τραπεζικό κλάδο και επέκρινε τους ευρωπαίους εταίρους της Κύπρου για τη διαχείριση της κρίσης και για τις ακραίες λύσεις που επιβλήθηκαν.

Οι δικές μας παραλήψεις, είπε, βοήθησαν τους Ευρωπαίους εταίρους της Κύπρου «να εξωτερικεύσουν τον πιο αισχρό εαυτό τους, στο πρόσωπο της μικρής Κύπρου».

Facebook Comments