Η βρετανική εταιρεία αθλητικού στοιχηματισμού Stanleybet απειλεί να υποβάλει αγωγή κατά της Ελλάδας, ζητώντας αποζημίωση για την απώλεια εσόδων που θεωρεί ότι είχε λόγω της διατήρησης του μονοπωλίου του ΟΠΑΠ.

Η Stanleybet κατηγορεί την Ελλάδα ότι απέρριψε σιωπηρά το αίτημά της να προσφέρει αθλητικό στοιχηματισμό στη χώρα και δήλωσε ότι έχει ενημερώσει την κυβέρνηση ότι θα επιδιώξει αποζημίωση ύψους περίπου 240 εκατ. ευρώ. Ο ΟΠΑΠ έχει το μονοπώλιο στην Ελλάδα έως το 2030 για τον εκτός διαδικτύου αθλητικό στοιχηματισμό και τις κληρώσεις λαχείων.

Οι ελληνικές αρχές συμφώνησαν στις αρχές του μήνα να πουλήσουν ένα πακέτο μετοχών που διασφαλίζει τον έλεγχο της εταιρείας καθώς και τα δικαιώματα του μάνατζμεντ στην ελληνο-τσεχική εταιρεία Emma Delta. «Οι ελληνικές αρχές φαίνεται ότι είναι αποφασισμένες να διατηρήσουν ένα παράνομο πλαίσιο που ωφελεί μία εταιρεία που είναι τώρα κατά 99% ιδιωτική», δήλωσε εκτελεστικός διευθυντής της Stanleybet κ. Τζον Γουίτακερ, προσθέτοντας: «Με τη δράση αυτή, η Stanleybet εκδηλώνει την πρόθεσή της να διεκδικήσει τα νόμιμα δικαιώματά της για αποζημίωση».

Η Stanleybet και η επίσης βρετανική ανταγωνίστριά της William Hill έχουν φέρει ήδη την υπόθεση ενώπιον ελληνικού δικαστηρίου και η δίκη αναμένεται να αρχίσει τον Οκτώβριο. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε τον Ιανουάριο ότι το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ είναι παράνομο, καλώντας την Ελλάδα να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις για την προστασία των καταναλωτών ή να ανοίξει τον τομέα στον ανταγωνισμό.α

Facebook Comments