Απώλειες σημειώνουν οι ευρωπαϊκές αγορές την Παρασκευή με τους κλάδους Ταξιδίων και Τεχνολογίας να βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων. Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τις γερμανικές λιανικές πωλήσεις δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες των αγορών διαμορφώνοντας αρνητικό κλίμα στις αρχικές συναλλαγές της Παρασκευής.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει μικρές απώλειες 0,2% στις 303,05 μονάδες, μετά από άνοδο 0,4% την Πέμπτη. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί σε ποσοστό 0,6% στις 6.617,25 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 χάνει επίσης 0,6% στις 3.972,20 μονάδες, ενώ ο γερμανικός  DAX 30 σημειώνει πτώση 0,7% στις 8.342,07 μονάδες.

«Σε γενικές γραμμές, πιστεύω ότι σταθεροποιούμαστε σε αυτή τη φάση», σχολίασε στο Reuters ο Πίτερ Γκάρνρι από τη Saxo Bank.

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο, η δυναμική στην αγορά των μετοχών παραμένει ακμαία, οι αποτιμήσεις είναι ευνοϊκές και συνεχίζει να υπάρχει ενδιαφέρον για τοποθέτηση σε μετοχές. Για να ανακοπεί αυτή η δυναμική, θα πρέπει να προκύψουν κλυδωνισμοί σε πολιτικό επίπεδο ή στις αγορές στην Ευρώπη».

Facebook Comments