«Οι μεταρρυθμίσεις στην ελληνική οικονομία πρέπει να συνεχιστούν, όπως και σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης» δήλωσε ο Ολλανδός πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Ο κ. Ντάισελμπλουν, κληθείς να σχολιάσει την πρόσφατη ανάλυση του ΟΟΣΑ για το ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται σε τροχιά ύφεσης και το 2014, απάντησε πως «είμαι αισιόδοξος πως τα σημάδια ανάκαμψης θα φανούν μέσα στο 2014. Έχουμε εμπιστοσύνη πως η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να εφραμόζει με επιτυχία το δημοσιονομικό πρόγραμμα που της έχει τεθεί».

 

Ο Ολλανδός αξιωματούχος ανέφερε ακόμα πως «ευελπιστούμε ότι θα υπάρχουν θετικές αποφάσεις μετά την έλευση της τρόικας την επόμενη εβδομάδα. Είναι κρίσιμο να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις. Αυτό είναι σημαντικό για όλες τις χώρες της ευρωζώνης, πρόσθεσε.

 

Σε ερώτηση για το ενδεχόμξενο νέας απομείωσης του ελληνικού χρέους ο κ. Ντάισλμπλουμ απάντησε ότι «ενδεχόμενο νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους θα συζητηθεί του χρόνου τον Απρίλιο».

Για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, ο πρόεδρος του Eurogroup σχόλιασε πως «θα υπάρξει άμεση ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τον ESM».

Facebook Comments