Το ελληνικό πρόγραμμα και η διάσωση των ελληνικών τραπεζών δεν έχουν περιθώριο για καθυστερήσεις, καθώς οι δανειστές θα ξεκινήσουν άμεσα την πρώτη αξιολόγηση, διαμηνύει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Η αξιολόγηση των τραπεζών συνδέεται με το πρόγραμμα διάσωσης των 86 δισ. ευρώ, σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και θα τονώσει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, ότι θα προχωρήσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που προβλέπει η συμφωνία με τους δανειστές.

Συνεπώς, είναι πολύ νωρίς για να διαχωρίσουμε τη διάσωση των τραπεζών από τους στόχους του τρίτου μνημονίου, τόνισε.

«Μπορούμε πάντα να εξετάσουμε κάποιες τεχνικές λύσεις, ωστόσο είναι σημαντικό να σημειωθεί πρόοδος στην εφαρμογή του προγράμματος συνολικά», εξήγησε ο Ντομπρόβσκις, ενώ πρόσθεσε ότι η Ελλάδα πρέπει να οικοδομήσει ξανά την εμπιστοσύνη με τους εταίρους της Ευρωζώνης.

«Για πολλές χώρες η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα αποτελέσει έναν πολύ σημαντικό δείκτη», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν

«Επί του παρόντος, θα έλεγα ότι τα πράγματα είναι λίγο-πολύ σε καλό δρόμο, έτσι είναι σημαντικό οι ελληνικές αρχές να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους», δήλωσε ο Ντομπρόβσκις οποίος σχεδιάζει να πραγματοποιήσει συνομιλίες στην Ελλάδα για την προσπάθεια διάσωσης κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.Παράλληλα τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και η Κομισιόν είναι έτοιμη να στηρίξει την προσπάθειά της.

Facebook Comments