Η μονάδα της Volkswagen, Porsche, ανακοίνωσε ότι το εποπτικό της συμβούλιο διόρισε τον Oliver Blum στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, αντικαθιστώντας τον Matias Miler, που ανέλαβε τα ηνία της μητρικής εταιρείας.

Ο 47χρονος Μπλουμ, μέχρι σήμερα επικεφαλής παραγωγής της Porsche, θα αναλάβει τα καθήκοντά του την 1η Οκτωβρίου, είπε η Porsche σε σημερινή της ανακοίνωση. Επίσης, η θυγατρική της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen στη Βρετανία ανακοίνωσε χθες ότι περίπου 1,2 εκατ. οχήματα στη χώρα φέρουν το λογισμικό που επιτρέπει την εξαπάτηση των ελέγχων για την εκπομπή ρύπων. Η Volkswagen θα ενημερώσει σύντομα τους Βρετανούς πελάτες της να πάνε τα αυτοκίνητά τους για επισκευή.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για 508.276 αυτοκίνητα Volkswagen, 393.450 Audi, 76.773 Seat, 131.569 Skoda, όπως και 79.838 επαγγελματικά οχήματα Volkswagen, διευκρινίζει η βρετανική θυγατρική της στη σχετική ανακοίνωσή της.

Νωρίτερα σήμερα και η γαλλική θυγατρική της Volkswagen ανακοίνωσε ότι περί το ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα με κινητήρες ντίζελ που έχουν πωληθεί τα τελευταία χρόνια στη Γαλλία είναι εξοπλισμένα με το λογισμικό που επιτρέπει την εξαπάτηση των ελέγχων εκπομπής ρύπων.

Παράλληλα, η Volkswagen ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακαλεί περισσότερα από 147.000 οχήματα που ήταν εξοπλισμένα με το επίμαχο λογισμικό στη Νορβηγία.

Η νορβηγική θυγατρική της εταιρείας διευκρίνισε ότι η ανάκληση αυτή αφορά 77.000 VW, σχεδόν 28.000 Audi, περίπου 20.000 Skoda και περίπου 22.000 επαγγελματικά οχήματα VW. Η εταιρεία διευκρίνισε ότι θα επικοινωνήσει με τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων αυτών και θα τους ενημερώσει τι πρέπει να κάνουν.

Facebook Comments