Μέχρι τις 22 Ιουνίου θα εισπράττει η ΔΕΗ το χαράτσι των ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) του περασμένου έτους, 2012, που περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς του ρεύματος. Από τις 22 Ιουνίου και μετά θα ξεκινήσει η έκδοση λογαριασμών που περιλαμβάνει το χαράτσι του 2013 (ΕΕΤΑ).

Ετσι από τις 22 Ιουνίου, η ΔΕΗ θα επιστρέψει στο υπουργείο Οικονομικών για να εισπράξει όλα τα ανεξόφλητα ποσά από φόρους (ΕΕΤΗΔΕ) του 2012, που έχουν ενσωματωθεί στους λογαριασμούς ρεύματος και δεν έχουν πληρωθεί.

Αν κάποιοι εξοφλήσουν λογαριασμούς της ΔΕΗ που περιλαμβάνουν το ΕΕΤΗΔΕ του 2012 εκπρόσθεσμα (δηλαδή μετά τις 22 Ιουνίου 2013), θα πιστωθούν με το ποσό του ΕΕΤΗΔΕ και αυτό θα εμφανισθεί διακριτά στον πρώτο λογαριασμό τους, που θα εκδοθεί μετά τις 22 Ιουνίου, γιατί όπλως λέει η ΔΕΗ, η οφειλή του 2012 θα έχει μεταφερθεί στην Εφορία.

Μετά το χαράτσι μονιμοποιείται και η εισφορά αλληλεγγύης
Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής η επιβληθείσα προ διετίας ως έκτακτη, κλιμακωτή εισφορά αλληλεγγύης (1 – 4%) σχεδιάζεται να παραταθεί έως και το 2016.

«Φρένο» στις προσδοκίες μείωσης φόρων έβαλε πάντως τα ξημερώματατου Σαββάτου η Κριστίν Λαγκάρντ ύστερα από την απόφαση για έγκριση της δόσης του ΔΝΤ, ύψους 1,74 δισ. ευρώ.

«Κρίσιμη προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής προχωρώντας γρήγορα στην αναμόρφωση της φορολογικής διοίκησης στη βελτίωση της επιχειρησιακής της ανεξαρτησίας και στη δικαιότερη κατανομή του βάρους της προσαρμογής. Οι πιέσεις που ασκούνται για μειώσεις φόρων χρησιμοποιώντας το περιθώριο που θα προκύψει από τυχόν δημοσιονομική υπεραπόδοση πρέπει να αποκρουστούν» τόνισε η επικεφαλής του Ταμείου.

Facebook Comments