Στη «μεγάλη πρόοδο» που έχει συντελεστεί στην ελληνική οικονομία εστίασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Προβόπουλος κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας πάντως ότι η λίστα των όσων πρέπει ακόμη να γίνουν «είναι αρκετά μακρά».

«Τα πράγματα πάνε καλύτερα, όπως ξέρετε.  Έχει γίνει μεγάλη πρόοδος. Φτάνει να θυμηθεί κανείς πού βρισκόμασταν 10 μήνες πίσω», ανέφερε ο κ. Προβόπουλος.

Υποστήριξε ακόμη ότι πρώτη στη λίστα των όσων πρέπει να γίνουν είναι η μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση, ενώ αναφερόμενος στην επιχειρηματικότητα υπογράμμισε την ανάγκη «να δουλέψουμε συστηματικά όλοι για να φέρουμε την ανάπτυξη πιο γρήγορα».

Μέσω αυτής της οδού, όπως είπε ο διοικητής της ΤτΕ, «θα καταφέρουμε να μειώσουμε το οδυνηρά υψηλό ποσοστό της ανεργίας, ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους, οι οποίοι αναγκάζονται συχνά να εγκαταλείψουν την πατρίδα μας για να βρουν δουλειά στο εξωτερικό».

«Θετικά τα πράγματα στον τραπεζικό τομέα»

Σε ό,τι αφορά στον τραπεζικό τομέα, ο κ. Προβόπουλος παρατήρησε ότι τα πράγματα κινούνται επίσης θετικά, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι και οι τρεις τράπεζες, μετά την Alpha και η Εθνική και η Πειραιώς θα καταφέρουν να βρουν με πόρους από ξένους επενδυτές «το ελάχιστο, το 10%».

Ερωτηθείς από τον κ. Παπούλια πότε αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, ο διοικητής της ΤτΕ απάντησε ότι αυτό θα γίνει στις «αμέσως επόμενες εβδομάδες». Με τον τρόπο αυτό πρόσθεσε, «κλείνει πολύ σύντομα ένας κύκλος, που ανακεφαλοποιεί το τραπεζικό σύστημα και το αναδιατάσσει και το βάζει σε νέες και πιο σταθερές βάσεις».

Facebook Comments