Τη διαφωνία της στην προσπάθεια της Βουλής να μεταφέρει στον υπουργό Οικονομικών εξουσίες που έχει η Κεντρική Τράπεζα (ΚΤ) ως Αρχή Εξυγίανσης, εκφράζει η τρόικα.

Η διαφωνία διατυπώνεται σε επιστολή της τρόικας προς το υπουργείο Οικονομικών και την Κεντρική Τράπεζα (για την επιστολή ενημερώθηκε σήμερα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών). Η τρόικα επισημαίνει ότι η ρύθμιση που επιδιώκει η Βουλή, θα καθυστερήσει τη διαδικασία εξόδου της Τράπεζας Κύπρου από το καθεστώς εξυγίανσης.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Ανδρέας Τρόκκος σημείωσε σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών ότι για να καθησυχαστούν οι ανησυχίες της τρόικας, θα πρέπει η Αρχή Εξυγίανσης να είναι ο διοικητής της ΚΤ και στη λήψη αποφάσεων να λαμβάνεται υπόψη η σύμφωνη γνώμη του υπουργού Οικονομικών.

Εκ μέρους της ΚΤ ο Μιχάλης Στυλιανού, ανέφερε ότι σε περίπτωση που τροποποιηθεί ο νόμος θα δημιουργηθούν πρακτικά προβλήματα και θα υπάρχει καθυστέρηση στους καθημερινούς ελέγχους και διαδικασίες, που ακολουθεί η ΚΤ για την εξυγίανση.

Facebook Comments